Elstartolt a SZEN

A megnyitón jártunk

szen

2019. április 15-én startolt a Széchenyi Egyetem Napok (SZEN), amely a szervezők (Egyetemi Hallgatói Rendezvényszervező Iroda) ígérete szerint „a II. SZENeszter leghatalmasabb bulija”. A sportprogramokat, élő koncerteket és számos diákosan szellemes megmozdulást magában foglaló rendezvénysorozat mára már négynapos fesztivállá nőtte ki magát (sőt van 0. nap is).

Nem tisztem, hogy reklámozzam az április 19-ig tartó lazulást, ezért mindenkit arra tudok csak buzdítani, böngésszen az események között. Garantáltan – és ezt a szervezők mondják – akad valami cool, király, fáintos, csúcsszuper móka. Hivatalosan 16-án 14 órakor adott zöld utat a bulizásra Földesi Péter rektor úr. A megnyitó vendégeként érkezett Borkai Zsolt polgármester is, aki a hivatalon köszöntőszöveget félretéve kicsit lazábban szólt a javarészt diákokból álló közönséghez. Örömét fejezte ki, hogy a körülbelül 15 ezer tanulójával Győr ma már egyetemvárossá vált, s amennyire meghatározzák Győr életét az egyetemisták, olyannyira a város is az itt tanuló, lakó diákok életét. A közös cél tehát, hogy élhető, modern, jövőbe mutató hely legyen ez a város.

Az itt lévő fesztivál jellegű megmozdulások is a közösség megtartó erejét jelentik. A polgármester úr arra is felkérést kapott, hogy a fiatalságát meghatározó sportkarrierjéről meséljen. Hallhattunk a sport meghatározó szerepéről, a kudarcok motiváló erejéről, a legnagyobb jelentőséggel bíró sikerekről és a sportolói tapasztalatok politikai karrier szempontjából fontos vonásairól. Sikerek és kudarcok, céltudatosság és kitartás említése talán így a vizsgaidőszakhoz közeledve egyáltalán nem haszontalan dolog, de a számadás előtt most elérkezett a lazulás ideje. Lemaradni lehet... de nem érdemes!

SzaSzi
Fotók: Hatvaniné Ragány Klára

2019.04.17