Könyvek, kérdések, katarzisok – Könyvklubot indított a győri könyvtár


konyvek-konyvklub

2019. április 8-án első találkozóját tartotta a Könyvklub, amelyet a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér hagyományteremtő szándékkal indított. A belvárosi épület, a Kisfaludy Károly Könyvtár ízléses kis helyiségében féltucatnyi, de annál lelkesebb könyvrajongó gyűlt össze, hogy gondolatokat cseréljen Szentesi Éva Pedig olyan szépen éltek című regényéről.

Már a sokatmondó borító tanulmányozása, asszociálásra késztető ereje is sugallta, hogy egy érdekes és tartalmas órának nézünk elébe. Akik nem olvasták a regényt, azok sem érkeztek hiába! A főszereplő, Mari sorsának követése, történetének csomópontjai életszerű és tanulságos hozzászólásokat eredményeztek. A program zárásaként pedig Kriszti (Galambos Krisztina az intézmény könyvtárosa), a klub vezetője a regény záró sorait olvasta fel, s kínálta értelmezésre. Érdekes módon kiderült, hogy a negatív kicsengésű végnek akár pozitív olvasata is lehet. Tehát nem jöttünk össze hiába! Bebizonyosodott, hogy több szem többet lát, de az is, hogy minden könyv megteremti a maga olvasóját, s egy-egy történetnek sokféle lecsapódása, kicsengése lehet.

Akik szívesen csatlakoznának ehhez a kis társasághoz, ne habozzanak! A Könyvklub tagjai minden hónap második hétfőjén gyűlnek össze, s a következő havi olvasmányt javaslataik alapján egy kalapból akkor húzzák ki. A legközelebbi találkozó 2019. május 13-án 17 órakor lesz a Kisfaludy Károly Könyvtár, III. emeletén, a Muzeális Gyűjteményben. S hogy mit olvassunk? Ezúttal Fredrik Backman Az ember, akit Ovénak hívnak című regénye került kisorsolásra.

Jó olvasást, elmélkedést! Beszéljünk róla a Könyvklubban!

SzaSzi

A kép a pixabay.com szabadfelhasználású gyűjteményéből származik, a szerzői jogtulajdonos a kép készítője. A felhasznált kép forráshelye a szerzői jogi feltételekkel és a szerző megnevezésével ezen a linken található.

2019.04.14