Mindörökké Júlia

A Soproni Petőfi Színház előadása

mindorokke_julia

2019. március 30-án (szombaton) 18 órakor az Újvárosi Művelődési Házban (Győr, Liget u. 55.) Mindörökké Júlia címmel a Soproni Petőfi Színház előadását láthatják Szendrey Júliáról három képben Szendrey Júlia és Petőfi Sándor versei, levelei és naplói alapján. Az előadás után beszélgetés következik a rendezővel, Pataki Andrással.

Szerző: Németh Ervin. Szereplők: Molnár Anikó, Papp Attila.
Az emberek többségének tudatában valószínűleg igen egyoldalú kép él Szendrey Júliáról: olyan nőalaké, aki hálátlanul, de pontosan teljesíti be a Szeptember végén című Petőfi-vers látomásos jóslatát. S ezzel a nagyközönség (és a mindenkori iskolás diákok) számára sorsa bevégeztetett. Pedig hátravan még az életéből jó másfél évtized, amely alatt fölnevelte Petőfi fiát, megszült még két fiút és egy kislányt, s életének utolsó pillanatáig gondoskodott róluk. Ezek puszta tények, de nem sokat mondanak arról, hogyan telt el ez a tizennyolc év. Többet árul el az a jövendölés, amelyet Júlia a naplójába jegyzett föl 1850 tavaszán: Az utókor megtudhatja: Szendrey Júlia – mindvégig vállalva a Petőfiné nevet – megtalálja és megőrzi önmagát, de közben családi életében a pokol mélységes mély bugyrait járja meg.

A jegyek ára egységesen: 1.500,- Ft. Jegyek az előadás előtt a helyszínen, (Újvárosi Művelődési Ház, Győr, Liget u. 55., tel.: 96/315-317) vagy elővételben a házban, ill. a Látogatóközpont / Tourinform Győr irodájában (Győr, Baross u. 21., tel.: 96/311-771) válthatók.
A műsorváltoztatás jogát a szervezők fenntartják!

2019.03.20