Állatok karácsonya a győri állatkertben


Lassan itt a karácsony, a szenteste és az ajándékbontogatások ideje. A győri Xantus János Állatkertben (Kiskútliget) lakók sem maradhatnak ki az ajándékozásból: december 21-én, vasárnap délelőtt 10 órától néhány állat is ajándékot bontogathat.

A győri állatkert lakói is ajándékot kapnak, ki-ki méretéhez, ízléséhez képest. Mivel az ajándékbontás a gyerekek számára nagy élmény, néhány állat itt is becsomagolva, dobozba kapja az ajándékát. A bontogató állatok közt lesz csimpánz csapatunk, Pola, Gypsy, Lara, Bianca, és a kölykök, Malipo és Bendegúz és talán Blanka is. Ők 10 órakor kapják meg meglepetésüket. Chico a fekete jaguár kapja meg ragadozók közül először az ajándékát, 10:30-kor díszes csomag várja majd kifutójában. Reméljük, játékos hangulatban lesz, és élvezni fogja a bontogatást, hiszen a doboz finom falatokat rejtett számára.

Déltől újra egy majom csapat kapja meg ajándékait, az apellák, vagy ismertebb nevükön a csuklyásmajmok csapata. Ők is nagyon ügyes bontogatók, hiszen a kistestű majmok közül náluk felfedezhető már eszközhasználat, ügyesen használják a köveket, sziklákat a csonthéjasok feltörésére, így egy doboz nem jelenthet számukra akadályt. 12:30-tól újra egy ragadozó csapaté a főszerep: az örvös medvék kíváncsiságában és feneketlen gyomrában bízva ők is gazdagodnak kis csomaggal. Döme, Burkus, Bátor, és Csofi erős mancsaikkal biztosan gyorsan bontogatnak, mint a kíváncsi kisgyerekek a karácsonyfa alatt, vajon mit rejt a doboz?

Jöjjön el, és nézze meg Ön is, hogyan bontják ki ajándékaikat az állatkert lakói!

2014.12.17