VII. Nemzetközi Hidas Frigyes Fúvószenekari Karmesterkurzus Győrött

A Széchenyi István Egyetem Művészeti Karán

szie_karmesterkurzus

A Széchenyi István Egyetem Művészeti Kara 2019. március 10-től 14-ig (vasárnaptól csütörtökig) hetedik alkalommal rendezi meg a Hidas Frigyes Nemzetközi Fúvószenekari Karmesterkurzust. A mesterkurzus célja a fúvószenekari karmesterek továbbképzése az eredeti koncertfúvós tradíciók alkalmazásával.

Az elméleti előadásokon túl lehetőség nyílik a karmesterek számára gyakorlati továbbképzésre is, országos és nemzetközi kapcsolatépítésre, tapasztalatszerzésre. A szakmai kurzus, a nyilvános záró, belépődíj nélküli záró hangverseny március 14-én (csütörtökön) 18.00 órakor az Egyetemi Hangversenyteremben (Győr, Kossuth L. u. 5., egykori zsinagóga) lesz.
A kurzus vendégprofesszora dr. Marosi László, a Floridai Központi Egyetem Zenekari Tudományok Tanszékének igazgatója (vezényléstechnika, zenekari anyagismeret), a Széchenyi István Egyetem címzetes professzora lesz. A kurzus művészeti vezetője Szabó Ferenc, a Győr Symphonic Band karmestere, Hidas Frigyes-Díjas zeneművész. A mesterkurzus zenekara a Győr Symphonic Band.
A kép a https://pxhere.com szabad felhasználású gyűjteményéből származik, a szerzői jogtulajdonos a kép készítője. A felhasznált kép forráshelye a szerzői jogi feltételekkel itt érhető el.

2019.03.06