Találkozás Kiss Tündével


kiss-tunde

A „Színházat mindenkinek” jelmondat tükrében került sor február 25-én este a győri Arany Szarvas Fogadóban egy meghitt hangulatú, közvetlen, szórakoztató és nagyon vidám beszélgetésre Kiss Tündével, a Győri Nemzeti Színház sokat foglalkoztatott és a közönség által nagyon kedvelt művészével, akit A padlás című előadás óta sokan csak úgy emlegetnek: „a mi Sünink”.

Színházat mindenkinek”, vallják a színjátszás szerelmesei, akik közül sokan a színfalak mögött vagy a színpadon dolgoznak, de még többen estéről estére a nézőtéren, közönségként foglalnak helyet. A színház nevel, szórakoztat és függőséget okoz. Akit igazán megérint a miliője, a színjátszás, az a hihetetlenül sokrétű munka, ami egy előadás színpadra állításához szükséges, az örökre, gyógyíthatatlanul rabjává válik ennek a csodás világnak.

Polgár Ernő, a világszínvonalú író erről így nyilatkozott: „A színház nem földi színtér! A színház menedék. Csodák világa. Lehetsz ott királynő, császár és szolga, bohóc és kurtizán. Veled ott minden megtörténhet. Meghalhatsz. Újjászülethetsz. A színház: szerelem! Örökké tartó láz.

Ennek a világnak a „szereplőivel” történő találkozás során megismerhetjük nemcsak a művészt, hanem magát az embert is, megtudhatunk apró kulisszatitkokat, fortélyokat, betekintést kaphatunk egy titokzatos univerzumba a másik oldalról.

Kiss Tünde derűs, közvetlen egyéniségével az első percben elbűvölte a jelenlévőket február 25-én este. 1986-ban, Nyíregyházán született, 2005-től a Pesti Magyar Színiakadémián tanult, s ez idő alatt a Budapesti Operettszínház előadásaiban volt látható, de játszott a Kalocsai Színházban is. A 2009-ben bemutatott Made in Hungária című zenés film meghozta számára az országos ismertséget, amelyben Verát, a női főszereplőt alakította.

2011 óta a Győri Nemzeti Színház tagja. Azóta napról napra, előadásról előadásra nyűgözi le a győri közönséget, énekel, táncol, játszik csupa szívvel-lélekkel.

De ez a szív és ez a lélek nemcsak a színpadon mutatkozik meg. Tündi komoly támogatója és segítője a „Süss fel Nap” Alapítványnak, amelyet különböző fogyatékkal élő gyermekek, szüleik és a velük foglalkozó szakemberek támogatására hoztak létre. Képzett logopédusként pedig beszédproblémákkal küzdő gyermekekkel foglalkozik.

A Kisfaludy-díjjal és 2014-ben Taps-díjjal elismert művésznőnek köszönjük, hogy elfogadta a Színházat mindenkinek project meghívását. Nagyon sok sikert kívánunk neki, abban a reményben, hogy még sok-sok estén keresztül fogja a győri publikumot rabul ejteni.

Bári Edit
Fotók: Fehér Alexandra (1-2. kép), Színházat mindenkinek project

2019.02.27