Júniustól forog Nagy Viktor Oszkár Ultrája

Komédia illegális örökbefogadásról és különleges szerelemről

nagy-viktor-oszkar

A Filmszakmai Döntőbizottság 394,3 millió forint támogatást szavazott meg Nagy Viktor Oszkár (Apaföld, Két világ közt, Hivatal, Székely derbi) második mozifilmjének gyártására, az Ultra munkacímmel készülő komédia forgatása júniusban kezdődik, és jövőre kerül a mozikba.

Az Ultra egy illegális örökbefogadásból induló különleges szerelem felvállalásának küzdelmes és humoros története, melyhez a hátteret egy ellentmondásos világ, a futballszurkolói szubkultúra adja. Egy közeg, amit egyszerre sző át a nyers erőszak, a drukkerek lelkes rajongása, a gyakran feltűnő rasszizmus és a morális értékekhez rendületlenül ragaszkodó családias szolidaritás. A komédia ebből a szubkultúrából táplálkozva egy szórakoztató, széles közönséghez szóló, egyszerre érzékeny és megkapó történet lesz az elfogadásról és a valahová tartozás égető vágyáról.

Nagy Viktor Oszkár 2008-ban Apaföld című játékfilmjével debütált, mely sok elismerésben részesült, köztük a Gene Moskowitz-díjban. Az azóta eltelt tíz év során számos díjnyertes dokumentum- és TV-filmet rendezett, köztük a Magyar Filmkritikusok által 2011 legjobb dokumentumfilmjének választott Két világ közt-öt és a 2016-ban a franciaországi FIPA fesztiválon legjobb TV-film forgatókönyv díját elnyerő Hivatal-t.

Az Ultra Nagy Viktor Oszkár második játékfilmje lesz, a forgatókönyv a rendező és Bárány Márton közös munkája. Az alkotás a Campfilm stúdióban készül, producere László Sára és Gerő Marcell. A 2007-ben alapított Campfilm produkciói jellemzően társadalmi kérdésekkel foglalkozó személyes történetek. A Másik Magyarország címmel készült Bukta Imre portréfilm, a Lágy eső vagy a Káin gyermekei című filmjeik a legrangosabb fesztiválokra kaptak meghívást, Cannes-ba, Rotterdamba, Szarajevóba és San Sebastianba is az elmúlt években.

Magyar Nemzeti Filmalap

2019.02.17