60 éves a Győri Fotóklub Egyesület

Jubileumi fotókiállítás az ÁRKÁD bevásárlóközpontban

gyori-fotoklub-egyesulet

A Győri Fotóklub Egyesület megalakulásának 60. évfordulóját ünneplő jubileumi évét lezáró fotókiállítás hatalmas érdeklődés kíséretében nyílt meg 2019. február 8-án az ÁRKÁD bevásárlóközpontban.

Az Árkád Győr nevében Nagy Imre center manager köszöntötte az alkotókat és a vendégeket. Liziczai Miklós, a fotóklub elnöke beszámolójában a klub történetét és eredményeit ismertette a jelenlévők előtt.

Rózsavölgyi László, Győr város Kulturális Bizottságának elnöke „Győr város kulturális életét gazdagító kiemelkedő tevékenysége elismeréseként” Borkai Zsolt polgármester emléklapját adta át az alkalomból Liziczai Miklósnak, majd ezt követően „Győr városháza ezüst emlékérmét az oklevéllel” kitüntetéssel jutalmazta alkotóközösségünk két kiemelkedően érdemes klubtagját, Dániel István aranydiplomás fotóművészt és dr. Alexay Zoltánt, aki több mint 50 éve a természet nagyköveteként fotózza és képviseli hazánk élővilágát lánglelkű természetvédőként.

Az esemény kiváló hangulatához a Győri Filharmonikus Zenekar tagjaiból alakult rézfúvós kvintett tevékenyen hozzájárult.

Az ünnepélyes megnyitót követően a közönség a bevásárlóközpont földszintjének közepén felállított paravánokon kiállított alkotásokat körbejárva, nagy érdeklődéssel, egymást a képek között fotózva tekintette meg.

Büszkék lehetünk, hogy kiállításunkat meglátogatta néhány társával Kércz Tibor, a Biatorbágyi Fotóklub tagja, kiváló nemzetközi fotóművész, aki – többek közt – a 2017-es francia PX3, Prix de la Photographie Paris nemzetközi fotópályázaton Minim-owl című hóbaglyos sorozatával elnyerte a Professional Nature/Wildlife kategória aranyérmét.

(Amire külön büszke vagyok: ő is megdicsérte a kiállított, Keleti Éva fotóművészről győri kiállításán Ruttkai Évát és Latinovicsot ábrázoló fotója előtt készített képemet. Sőt, közös fotót is csináltunk.)

A kiállítás két hétig látogatható a győri ÁRKÁD-ban.

Molnár György
a GYAK és a Győri Fotóklub Egyesület tagja

2019.02.11