I love mozi

Februári ajánló

I love mozi

A Rómer Házba (Győr, Teleki László u. 21.) az I love mozi februárban is sok-sok figyelemre érdemes filmet szállít. Dráma, ismeretterjesztő, thriller, animációs, romantikus és akciódús mozikból válogathatnak. Rendeljenek jegyet előre, mert egyes vetítéseken már most telt ház van!

A program:

2019. február 03. (vasárnap) 18.00
Remélem legközelebb sikerül meghalnod :-) Magyar dráma. Rendező: Schwechtje Mihály. Vetítési idő 96 perc. 12 éven aluliaknak nem ajánlott.
Eszter a tinédzserkor megpróbáltatásait a mangák világában igyekszik átvészelni. Kívülállóként szemléli kortársait, náluk sokkal többet jelent neki, hogy angoltanára külön figyelmet fordít rá. Amikor egy nap a tanár váratlanul elmegy a gimnáziumból, Eszter lába alól kicsúszik a talaj. Muszáj szembenéznie tinédzser korosztályával, azok hiúságával és saját csapongó érzelmeivel. A Remélem legközelebb sikerül meghalnod :-) az első magyar tini thriller, egy online zaklatásba forduló szerelem, pattanásig feszült története.

2019. február 3. (vasárnap) 20.00
A bűnös. Feliratos dán thriller, Rendező: Gustav Möller. Vetítési idő 85 perc. 16 éven aluliaknak nem ajánlott.
A készenléti diszpécser, felfüggesztett rendőr, Asger Holm egy nő segélyhívását fogadja, akiről hamarosan kiderül, hogy elrabolták. Amikor a hívás hirtelen megszakad, elkezdődik a hajsza az emberrabló után. A hívás az egyetlen nyom, amin elindulhat a hatóság, a diszpécser pedig személyes küldetésének tekinti, hogy az ügy végére járjon. A férfi a veszélyben lévő nő kiszabadításáért versenyt fut az idővel, de hamarosan rájön, hogy egy sokkal súlyosabb bűncselekmény áll az ügy hátterében.

2019. február 5. (kedd) 17.30 
Egy nap. Magyar játékfilm. Rendező: Szilágyi Zsófia. Vetítési idő 99 perc. 12 éven aluliaknak nem ajánlott.
Anna 40 körül van. Rohan. Van három gyereke, férje, munkája, anyagi szorongása. A pénzük fillérre, a napjaik percekre vannak beosztva. Anna odaér, megígér, elintéz, elhoz, fejben tart, órát tart. Anna nem éri utol a férjét. Szeretne beszélni vele. Úgy érzi, muszáj lenne. Úgy érzi, elveszti őt. És úgy érzi, nem térhet ki a mindig soron következő feladat elől. A hétköznapi, a masszívan monoton ütközik a törékennyel, a nem ismételhetővel.

2019. február 5. (kedd) 19.30
Klimt és Schiele: Amor és Psyche – a szecesszió születése. Olasz ismeretterjesztő film. Rendező: Michele Mally. Vetítési idő 90 perc. 12 éven aluliaknak nem ajánlott.
A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő epizódja a 19-20. század fordulójának virágzó bécsi kulturális életét és a szecesszió születésének izgalmas időszakát mutatja be, rávilágítva emberi, történelmi és művészeti szempontokra egyaránt.
A másfél órás mozifilm vezérfonalául olyan, a szecesszió születését, illetve Gustav Klimt és Egon Schiele művészetét feldolgozó, tematikus kiállítások szolgálnak, amelyeknek a bécsi Leopold Múzeum, Albertina múzeum, a Belvedere kastély és a Bécsi Szépművészeti Múzeum adtak otthont. A művészettörténeti szempontok mellett a film fontos részét képezi a századfordulós Bécs komplex kulturális és társadalmi közegének ábrázolása.

2019. február 10. (vasárnap) 17.00 és 19.00
Klimt és Schiele: Amor és Psyche – a szecesszió születése. Olasz ismeretterjesztő film. Rendező: Michele Mally. Vetítési idő 90 perc. 12 éven aluliaknak nem ajánlott.
A részletek fentebb.

2019. február. 10. (vasárnap) 15.00
Nyitva. Magyar romantikus komédia. Rendező: Nagypál Orsi. Vetítési idő 96 perc. 16 éven aluliaknak nem ajánlott.
A Nyitva egy harmincas, hosszú évek alatt összekopott pár, Fanni (Radnay Csilla) és Bálint (Kovács Lehel) történetét meséli el, akik úgy próbálják meg kikerülni az elkerülhetetlennek tűnő megcsalásokat, hogy megnyitják kapcsolatukat a szexuális kalandok előtt. Ez azonban jóval nehezebb feladatnak bizonyul az elképzeltnél: az újonnan felkínálkozó lehetőségeknek sem a testi, sem az érzelmi hatásaira nincsenek felkészülve.
A film kendőzetlen őszinteséggel és fanyar humorral igyekszik feltérképezni a párkapcsolatok buktatóit, mindezt női szemszögből, kitérve a nők szexualitását övező társadalmi konvenciókra, és tükröt tartva az ezzel kapcsolatos kettős mércének.

2019. február 14. (csütörtök) 20.00
Hidegháború
. Lengyel-francia-angol romantikus film. Rendező: Pawel Pawlikowski 88 perc. 12 éven aluliaknak nem ajánlott.
A Hidegháborúban két lengyel zenész kapcsolata bontakozik ki előttünk, akiket egy idő után elválaszt a férfi disszidálása. A nő a kommunista rendszerben igyekszik érvényesülni, miközben szerelme a lüktető párizsi szalonokban és jazzklubokban próbál szerencsét. Európa különböző pontjain keresztezik egymás útját, hiába telnek az évek, a köztük lévő vonzalom úgy tűnik, hogy erősebb az őket körülvevő világnál.
3 Oscar-jelölés: Legjobb rendezés, legjobb operatőr, legjobb idegen nyelvű film!

2019. február 21. (csütörtök) 17.30
Ruben Brandt a gyűjtő.
Magyar animációs akciófilm. Rendező: Milorad Kristić. Vetítési idő 96 perc. 12 éven aluliaknak nem ajánlott.
A művészet olykor veszélyesebb, mint az élet, derül ki a Ruben Brandt, a gyűjtő című egész estés magyar animációs akció-thrillerből. Különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt (Kamarás Iván) és csapatát az újabb festmények ellopásában, a rendőrség pedig tehetetlen. Csupán Kowalski (Makranczi Zalán), a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de veszélybe kerül az élete, amikor beleszeret a rablóbanda femme fatale-jába, Mimibe (Hámori Gabriella)...

2019. február 21. (csütörtök) 19.30
Könyvesbolt a tengerparton. Feliratos angol játékfilm. Rendező: Isabel Coixet. Vetítési idő 113 perc. 12 éven aluliaknak nem ajánlott.
Anglia, 1959. A különös nő, Florence (Emily Mortimer) könyvesboltot akar nyitni a festői tengerparti kisvárosban. A helyi előkelőségeknek nem tetszik ez az ötlet, és eleinte az angol felső középosztályhoz méltó udvariassággal, majd egyre kíméletlenebb módszerekkel igyekeznek megakadályozni Florence terveit. Az eltökélt nő nem törődik velük, és megnyitja a hangulatos boltot, ahová eleinte bátortalanul, majd egyre gyakrabban térnek be a városka lakói. A helység nagyasszonya, Violet Gamart (Patricia Clarkson) azonban nem adja fel, és még a parlamentig is elmegy a könyvesbolt elleni hadjáratában. Florence azonban nem várt szövetségre talál a város egyik elvonultan élő, különc lakójában, az ódon és kísérteties udvarházban lakó, megközelíthetetlen Edmund Brundishban (Bill Nighy)…

2019. február 28. (csütörtök) 17.30
Egy nap.
Magyar játékfilm. Rendező: Szilágyi Zsófia. Vetítési idő 99 perc. 12 éven aluliaknak nem ajánlott.
A részletek fentebb.

2019. február 28. (csütörtök) 19.30
Madleine a mélyben.
Feliratos amerikai dráma. Rendező: Josephine Decker. Vetítési idő 93 perc. 16 éven aluliaknak nem ajánlott.
A New Jersey-i tinédzser, Madeline lelkes tagja egy jónevű, progresszív kísérleti színházi társulatnak. Édesanyja szemében Madeline egy védtelen, mentálisan sérült teremtmény, akinek állandó felügyeletre és kezelésre van szüksége, ezért aggódva figyeli, hogy lánya egyre fontosabb szerepet kap a csapat munkájában. Amikor a társulat karizmatikus vezetője, Evangeline a lány tehetségétől megbűvölve arra ösztönzi Madeline-t, hogy szője bele problémás múltját és gazdag belső világát a kollektív alkotói folyamatba, a valóság és a performansz közti határvonal kezd elmosódni, meglepő és destruktív fordulatokat véve a biztonságos próbák teréből a valóságba. De mi is a valóság?

2019.01.31