A Mézga család

A zenés színdarab országos turné keretében érkezik Győrbe is

a-mezga-csalad-zenes-vigjatek

A Magyar Televízióban 1968-ban bemutatkozó Mézga család c. rajzfilmsorozaton több generáció nőtt fel. Több széria is készült belőle, rendre nézettségi rekordokat döntve. A felejthetetlen történet egy zenés vígjáték keretében kerül végre színpadra 2019 áprilisában Szűcs Gábor rendező, Deák Lőrincz Andrea író és Mészáros László zeneszerző közreműködésével, amely a fővárosi premiert követően országos turnéra indul – első állomásként Győrrel a műsornaptárban.

A Mézga család zenés színpadi vígjátékban a Romhányi – Nepp –Ternovszky nevekkel fémjelzett eredeti mű alapján elevenednek meg a közkedvelt karakterek. Életre kel Géza, Paula, Kriszta, Aladár, Blöki és Maffia, természetesen a sorból Máris szomszéd sem maradhat ki, felbukkan a jövőből MZ/X, sőt a sosem látott, de annál gyakrabban emlegetett Hufnágel Pisti és Tivadar is megjelennek a színen.

Az alkotók aktualizálták az eredeti sztorit: a szenzációsnak ígérkező színpadi előadásból megtudhatjuk, Géza hogyan dolgozza fel a kapuzárási pánikot, Paula valóban félrelép-e, Kriszta összejön-e újra a gót rockzenésszel, sőt Máris szomszéd sötét titkaira is fény derül. Mindeközben Aladár felfedezi MZ/X-et, és a kalamajka tetőfokán megalakul a családi maffia.

Szűcs Gábor rendező így beszélt a produkcióról: „Ha egy rajzfilmsorozatot kellene kiemelni, amely egyaránt beleégett a szívekbe és a retinákba, mi, a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas évek szülöttei gondolkodás nélkül vágnánk rá: Mézga család. A több mint három évtizeden át töretlen népszerűségnek örvendő rajzfilmsorozat egy kedves, színes, a valóságosnál emberibb világot teremtett, amelybe jó érzés volt hétről hétre hazatérni. Mézga Géza és Paula, Aladár, Kriszta, Blöki, Maffia, Hufnágel Pisti és Máris szomszéd, Romhányi József és Nepp József remekül eltalált, felejthetetlen karakterei olyan valóságosak, hogy szinte lelépnek a képernyőről. Mi épp erre alapoztunk: a Mézga család karakterei keljenek életre a színpadon. Hiszem, hogy ez sikerülni fog, és a felhőtlen, zenés, szórakoztató előadás a fiatalokat is elrepíti egy térben és időben messzi, szebb világba, ami után ők is megértik, hogy mit jelent, ha a szüleiktől azt hallják: MZ/X, MZ/X, jelentkezz!”

A Mézga család kalandos történetének lenyűgöző kreativitása, sziporkázó ötleteinek végtelen tárháza, fantasztikus humora, felejthetetlen karaktereinek pontos, részletes kidolgozása garanciát jelentenek a színpadi változat sikerére is. A zenés vígjátékban felcsendül a rajzfilmsorozatból jól ismert eredeti főcímdal, Deák Tamás szerzeménye is. A produkció zeneszerzője Mészáros László, írója Deák Lőrincz Andrea, dramaturgja Romhányi Ágnes.

A többszörös szereposztással színre kerülő zenés vígjáték az április 15-i fővárosi premiert követően országos turnéra indul, melynek első állomása Győr lesz április 19-én és 20-án.

Szereposztás:
Mézga Géza: Magyar Attila / Bodrogi Attila
Paula: Balázs Andrea / Kokas Piroska
Kriszta: Andrádi Zsanett
Aladár: Náray Kovács Zsombor / Maszlag Bálint
Máris szomszéd: Szacsvay László / Maszlay István / Tűzkő Sándor
Tivadar: Tűzkő Sándor
Maffia: Katona Klaudia
Blöki: Mező Zoltán
Icu: Deák Lőrincz Andrea

Előadások:
Premier: 2019. április 15. és 16. – MOM KULT (1124 Budapest, Csörsz utca 18.) További budapesti előadások: 2019. május 20. 21. 22. 23.
2019. április 19-20. Győr
2019. április 26. Dunaújváros
2019. április 27-28. Miskolc
2019. május 5. Eger
2019. május 7. Gödöllő
2019. május 8. Keszthely
2019. május 16. Szekszárd
2019. május 17-18. Veszprém
2019. május 25. Békéscsaba
2019. május 28. Debrecen
2019. június 1. Szeged
2019. június 8-9. Siklós
2019. június 13. Szombathely

Jegyek a helyszíneken, a Broadway jegyirodákban és a www.jegy.hu oldalon kaphatók.

2019.01.29