Szavakkal festett képek

Kiállításmegnyitó a Gyárvárosi Közösségi Házban

szavakkal-festett-kepek

2019. január 25-én 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyárvárosi Közösségi Házában nyílt meg Vehofsics Erzsébet „Zsóka” fotográfus, valamint Gősi Vali költő Szavakkal festett képek című kiállítása, melyet a magyar kultúra hete programsorozat keretében rendeztek meg.

A kiállítást megnyitotta és gitármuzsikával közreműködött Szigeti Endre. Ady Endre és Csáky Anna egy-egy versét szólaltatta meg saját megzenésítésben. A kiállító alkotókkal Bogár Erika könyvtáros-művelődésszervező beszélgetett. Elsősorban arról faggatta őket, honnan ered ez a nagyszerű alkotókapcsolat, és mennyiben szolgálja művészetük gazdagodását.

Vehofsics Erzsébet és Gősi Vali a Facebookon találtak egymásra, figyeltek fel egymás műveire, majd a Győri Antológia Irodalmi és Művészeti Alkotó Közösség (GYAK) tagjai közé lépve kapcsolatuk barátsággá teljesedett ki, művészetük pedig egyre inkább gazdagodott a közösség támogatása által is. Közös hétvégi kirándulásaik során nagyszerű fotók és versek születtek, melyeket – különböző meghívásoknak eleget téve – ünnepi rendezvényeken, kiállításokon mutattak be a győri és a város környéki érdeklődőknek.

Népszerűségüket bizonyítja, hogy a rossz idő, valamint a könyvtár külvárosi elhelyezkedése ellenére a kiállítóterem szépszámú közönséggel telt meg. Vehofsics Erzsébet falakon függő 43 színes fotója és Gősi Vali hangulatilag hozzájuk kapcsolt versei nagy sikert arattak, őszinte elismerést váltva ki a vendégekből. A – rendezvény házigazdái finom pogácsákról, üdítőitalokról is gondoskodtak.

A művészek korlátozott számban kis füzeteket jelentettek meg a kiállítás anyagáról, melyek közül néhányat barátaiknak ott helyben ajándékul adtak.

A vendégek sokáig maradtak: beszélgettek a látottakról, hallottakról, Molnár György, Gősi Feri és Nádasdi Szabó Zoltán fotómasinája pedig emlékezetes pillanatokat örökített meg.

Csáky Anna, a GYAK vezetője
Fotók: Molnár György, a GYAK és a Győri Fotóklub Egyesület tagja

2019.01.28