Apnoé koncert

A SzínHely Kultúrpincében

December 27-én, szombaton 20 órakor az Apnoé ad koncertet a Komédiás Étterem SzínHely kultúrpincéjében (Czuczor Gergely u. 30.). Fesztiválokon vagy füstös pinceklubok színpadán koncertjeik mindig egyedi hangulatú, amolyan „folk-underground” események.

Az Apnoé zenekar tagjai a legkülönfélébb stílusok képviselői. Rockzenész, táncházi muzsikus és klasszikus zenész közös nevezője pedig nem más, mint a kimeríthetetlen magyar népdalkincs, ami a halhatatlan rock’n’roll révén lesz új, mai tartalmak hordozója, korokon átívelő zenei hagyomány erőteljes megnyilatkozása, és nem utolsó sorban sajátos humorral átszőtt „kortárs tánczene”. Zenéjükben szervesen együttműködik a tradíció és az innováció, a hagyomány és a megújulás. Az Apnoé így valójában nem a légszomj, hanem a fellélegzés muzsikája: a régiből építkezik, de mai tartalmakat hordoz.

Fúziós zenét játszanak: az elementáris erejű és frissességű zene alapja a magyar népzene, de ugyanannyira van köze a funky-hoz, vagy akár az underground rockzenéhez is – mégpedig úgy, hogy közben kirobbanóan egyedi. Műsorukban éppúgy megtalálhatók magyar vers- és népdalfeldolgozások, mint saját ihletésű szerzemények. Tagjaik: Mesics György (ének, hegedű, gitár), Alasztics Balázs (szaxofon), Takács Gergely (gitár, elektromos koboz), Kovács Áron (basszusgitár), Valastyán Tamás (dobok).

Jegy- és egyéb információ az esemény hivatalos Facebook-oldalán található.

2014.12.17