Feloszlik az A.K.K.E.Z.D.E.T.P.H.I.A.I.


akkezdet-phiai

Nincs többet A.K.K.E.Z.D.E.T.P.H.I.A.I. A duó a Facbeook-oldalán jelentette be, hogy mától külön utakon folytatják. Okokról nincsen szó, helyette terjedelmes posztban köszönik meg mindenkinek az elmúlt húsz évet, rengeteg embert név szerint is felsorolva.

A közleményben zenei vonalon egyértelműen Saiid (Süveg Márk) marad, ő már konkrét szólólemezt is ígér, Závada Péter mint költő van inkább kiemelve, de Újonc P-ként neki is ott van a Tranzkaphka. Az Akkezdet Phiai 1996-ban alakult, első lemezük 2003-ban jelent meg, második és egyben utolsó 2010-ben. És hogy ezen kívül mit értek el? Leírták ők, nem nagyon tudunk vele vitatkozni.

Több mint húsz év telt el akkezdet óta, felléptünk 15 ember előtt is az elején, és 150.000 előtt is a szólásszabadság nevében. Érettségi tétel lettünk, Saiid többszörös slam poetry bajnok, Peti több kötetes költő és színpadi szerző. Először jutottunk underground hiphop bandaként a Művészetek Palotájába, világhírű jazz és világzenei művészekkel kollaboráltunk, zenei beállítottságtól függetlenül kaptuk folyamatosan a visszajelzést, hogy különleges, egyedi amit művelünk. Nem csináltunk sok klipet, de azok mind díjakat söpörtek be szemléken és szavazásokon. Egyetlen filmzenét készítettünk, az is elhozta a zsűri különdíját. Minőségben és menőségben hiszünk ma is, nem a mennyiségben.

Dankó Gábor
Forrás: langologitarok.blog.hu

2019.01.10