Pour Some Jesus on Me

Így játszik Depeche Mode-ot a Def Leppard

def-leppard

Zenei szempontból nem sok riasztóbbat tudunk elképzelni annál 2018-ban, mint amikor egy rockzenekar Depeche Mode-feldolgozást készít. Legtöbben ilyenkor azt látják indokoltnak, hogy húros hangszerekkel jól „megrockosítják” az eredeti dalt, ezekből lesznek azok a harsányra butított, tolakodó változatok, amelyek hallatán minden épeszű zenehallgató azonnal menekülőre fogja.

Ha egy olyan orbitális slágerről van szó, mint a Personal Jesus, szinte borítékolható a legrosszabb rockdiszkókba való hangulat, lelki füleinkkel már halljuk is a csordában üvöltött „Reach out and touch faith”-kórust. Mi tagadás, elsőre valami hasonlót vártunk a Def Leppardtól is, de szerencsére ebben a zenekarban jó ízléssel és arányérzékkel rendelkező profik játszanak, akik nem az ostobaságuk miatt jutottak ilyen magas pozícióba, így az eredmény sokkal jobb lett annál, mint amire effajta előjelek alapján számítani lehetett.

A dalban sikerült eltalálniuk azt a nagyon vékony határvonalat, amely mentén legalább annyira tudták saját képükre formázni az eredetit, hogy közben meg is tartották annak jellegzetességeit. A számhoz forgatott fekete-fehér videóklip nem lett túlgondolva, a zenekari snittek között néhány bevágás akár az Anton Corbijn által rendezett klasszikus kisfilmre is utalhat, de simán lehet, hogy ezt már csak a cikk szerzője látja bele. Mindenesetre érdemes vele megismerkedni.

A dal egyébként a jó időzítéssel épp karácsonyi piacra megjelenő The Story So Far – The Best Of című dupla válogatásalbumon lát majd napvilágot, több mint harminc régi klasszikus mellett további két új felvétel társaságában, melyekből az egyik egy karácsonyi dal – szintén elég veszélyes pálya, de Elliottéktól még az sem kizárt, hogy ilyen apropóból is tudnak valami jót csinálni. Vivian Campbell gitáros a következőket mondta el a Depeche Mode-feldolgozással kapcsolatban:

A Jesus egy olyan klasszikus, amit sokféleképpen lehet értelmezni, és mivel a Def Leppard mindig is az a fajta zenekar volt, amely képes különböző műfajokat vegyíteni, elég könnyű volt a választás. Vagy ez, vagy egy ABBA!

Ezek után az utóbbit is szívesen meghallgatnánk egyszer.

NIHIL_AK
Forrás: langologitarok.blog.hu

2018.12.10