1182

Szalai Judit kapta a Carmen-díjat


szalai-judit-carmen-dij

A SOLYDENT Fogászati Rendelő megalapítói, dr. Solymosi Péter és felesége, dr. Solymosiné dr. Kiss Ilona megalakulása óta figyelemmel kísérik a Győri Balettet, csodálói és hűséges nézői a társulatnak.

Cégük anyagi helyzete 24 éve tette lehetővé, hogy a szponzorok sorai közé léphessenek, azóta a Győri Balett táncművészeinek fogászati kezelését végzik. Minden évben a társulat egy művészét – aki hosszú ideje kiemelkedő munkájával hozzájárul a Győri Balett sikereihez – pénzjutalommal díjazzák.

2002-ben a Carmen étteremmel bővült a vállalkozás. A névválasztás ötletét a Győri Balett felejthetetlen Carmen előadása adta, melyhez Eöry Emil Táncosnő szobra méltón harmonizál.

2018. december 1-jén az előadást követően Szalai Judit táncművész vehette át az elismerést kiemelkedő szakmai munkájáért. Szalai Judit balettművész, magántáncos a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskolában végzett William Fomin növendékeként 2001-ben, majd 2012-ben a Magyar Táncművészeti Főiskola Klasszikus balett pedagógus szakán is képesítést szerzett.

Pályafutását a Debreceni Balett társulatánál kezdte. Ezután visszatért Győrbe, ahol 2001 óta táncol, a Győri Balett minden darabjában szerepet kapott. 2006 óta a Győri Balett magántáncosa. 2012-ben Taps-díjat kapott.

A képen balról jobbra dr. Solymosi Péter, a Solydent Fogászati Rendelő alapító főorvosa, Szalai Judit, a Győri Balett magántáncosa, dr. Solymosiné dr. Kiss Ilona, a Solydent Fogászati Rendelő alapítója és Kiss János, a Győri Balett igazgatója látható.

Fotó: Mészáros Mátyás

2018.12.07