2241

A tél ruhái

Kiállítás a Püspöki Udvarbíróházban

December 4-én nyílt kiállítás A tél ruhái címmel a Püspöki Udvarbíróház – Borsos Miklós Állandó Kiállítás, Csikóca Művészeti Műhely és Kiállítótérben (Győr, Apor Vilmos püspök tere 2.) Gottlieb Réka (BKF Startup) öltözék- és öltözékkiegészítő-tervező munkáiból. A megnyitó az A Hókirálynő kabátkája című rajzpályázat eredményhirdetésével volt egybekötött.

Télen minden új ruhát ölt magára. Hidegre fordul az idő, előkerülnek a szekrényből a meleg ruhadarabok: sapka, sál kesztyű. Senki sem szeretne piros orral, prüszkölve az ágyból kifelé tekinteni a havas tájra, ezért melegen, rétegesen öltözködik. Változik a természet is. Az utcák, dombok, mezők fehér hótakaró alatt várják a tavaszt. A föld fekete, az idő szürke. Mikor néha kisüt a nap, akkor szikrázóvá varázsolja a hófödte környéket. A Hókirálynő kiterjeszti birodalmát, melynek képe gyakorta viseletéhez formálódik. A jég, a fekete föld, az ünnep aranyos ragyogása és minden, ami télen oly jellemző, az ő viseletén is tükröződik.

Ez a viselet kerül most bemutatásra a Csikóca Művészeti Műhely és Kiállítótér termeiben, Gottlieb Réka (BKF Startup) öltözék- és öltözékkiegészítő-tervező munkáin keresztül. Ezen alkotások inspirációját a hidegvérű állatok, a pikkelyes hüllők adták, melyek hatására létrejöttek azok a flexibilis, minden felülethez jól alkalmazkodó öltözékek, melyek akár a Hókirálynő oly szeszélyesen változó ruhatárának is szép darabjait képezhetik.

A tél ruhái kiállítás március 1-ig tekinthető meg hétfő kivételével naponta 10-18 óráig.
 

Fotók: Csendes Richárd2015.01.02