A XV. TIT – ÉV FOTÓJA – ÉV FOTÓSA 2018 pályázat nyertesei

Kiállítás nyílik a győztesek alkotásaiból

01-titfoto-kereszty-gabor-meseorszag1

Megszületett a TIT Pannon Egyesülete-Győr kiírásában a XV. TIT – ÉV FOTÓJA – ÉV FOTÓSA 2018 nemzetközi digitális fotópályázat végeredménye, a háromtagú zsűri Kereszty Gábornak ítélte oda a TIT Év fotója-, Szabó Ferencnek a TIT Év fotósa díjat, Balázs Rolland pedig különdíjban részesült. A beérkezett alkotásokból december 7-én nyílik kiállítás.

Idén a több mint százhetven esztendős múltra visszatekintő Tudományos Ismeretterjesztő Társulat a pályázatot két kategóriában hirdette meg A VILÁG – MINDENSÉG mottóval: a már hagyományos szabad témakörben és a tudományos ismeretközlést szolgáló felvételek számára a Világegyetemtől a mikrokozmoszig címmel.

A beérkezett pályaműveket november 14-én háromtagú zsűri bírálta el: Sarmaság László festőművész, a TIT Pannon Egyesülete elnöke (Győr), Szabó Béla EFIAP, E-MAFOSZ/G, Hon. ES-ÖGPh, EPHAP fotóművész, a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja (Öttevény), valamint Dániel István E-MAFOSZ/G, ES-MAFOSZ fotóművész, a Győri Fotóklub Egyesület tiszteletbeli elnöke (Győr).

Döntésük szerint a TIT Év fotója díjat Kereszty Gábor (Meseország I., II.), a TIT Év fotósa díjat Szabó Ferenc (Kálvária) kapja, Balázs Rollandot pedig különdíjban jutalmazzák Kollekció című alkotásáért.

Az ünnepélyes díjkiosztóra és a kiállítás megnyitására december 7-én, pénteken 17 órakor kerül sor a TIT Pannon Egyesület Székházában (9021 Győr, Munkácsy Mihály u. 6.). A megnyitót követően a díjazottakkal egy kötetlen előadás-beszélgetés keretében közelebbről is meg lehet ismerkedni.


2018.11.30