Cselepák Balázzsal – Cselepák Balázsról

Kerekasztal-beszélgetés

cselepak-balazs

A Színházat Mindenkinek projekt keretében november 25-én délelőtt 11 órakor a Komédiás Étterem különtermében került sor egy nagyon jókedvű, közvetlen hangulatú beszélgetésre, melynek meghívott vendége ezúttal Cselepák Balázs énekes-színész volt. A miskolci születésű énekest kérdeztük a kezdetekről, pályafutásáról, példaképekről, megvalósult és „bakancslistás” szerepekről.

Balázs cseppet sem szokványos módon, egy fogadásból kifolyólag fordult a világrengető deszkák felé, melyről így nyilatkozott: „A gyöngyösi főiskolára jártam, és a barátaim azt mondták, nem mernék elindulni egy tehetségkutatón. Persze elindultam, s bár kiestem, de nagyon megfogott a színpad varázsa.”

Ám a színpad varázsa a sikerhez nem elég, ahhoz kellett az a csiszolatlan gyémánt is ott mélyen Balázs torkában, na és a kitartás a kemény énekórákhoz. Több mint tíz éve láthatja őt a közönség magyar városok színházaiban, köztük a Komáromi Lovas Színház és a Győri Nemzeti Színház előadásain. Most Győrött az István, a király Koppányaként kápráztat el bennünket, de láthattuk őt a Bál a Savoyban, a Doktor Zsivágó, a Beatles.hu, a Jézus Krisztus Szupersztár, a Sakk és a Jekyll és Hyde című darabokban. Mi már szinte győrinek érezzük őt.

Beszélgetés közben megtudtuk, hogy életében nagy szerelem a rockzene, olyannyira, hogy a Cselepák Bagázs nevű zenekar a 60-70-es évek magyar rock zenéjét idézi fel koncerteken.

Nagyszerű előadások, nagyszerű szerepek, és hogy mégis vannak tervek és vágyak, az nem csoda, hiszen ha egy színész már mindent eljátszott és elénekelt, amit szeretett volna, talán már nem is színész. Mikor erről kérdeztük, Cselepák Balázs elárulta: nagyon szeretné elénekelni Jean Valjean szerepét a Nyomorultak című musicalben.

Beszélgettünk kudarcokról és sikerekről, pályatársakról, barátokról és színházi bakikról. Megismertük Cselepák Balázst egy kicsit közelebbről; nemcsak az énekes színészt, hanem az embert és édesapát, aki őszintén és fantasztikus humorral mesélt kisfiáról, családról, de a színfalak mögött és bizony esetenként a színpadon előforduló bakikról, sőt a nézőkről is. Bevallom, büszkeséggel töltött el, hogy mikor a nagy elődökről faggattuk, akkor egyik példaképnek a győri színház emblematikus művészét, Bede-Fazekas Csabát nevezte meg.

cselepak-balazs

Köszönjük Balázsnak, hogy velünk töltötte ezt a másfél órát – egy olyan vidám és közvetlen hangulatú másfél órát –, ami már-már egy színházi előadás élményével ajándékozta meg a jelenlévőket. Reméljük, hamarosan új szerepben is láthatjuk a Győri Nemzeti Színházban. Nagyon sok sikert kívánunk neki!

Bári Edit
Fotók: Színházat Mindenkinek, Simonné Horváth Éva

2018.11.27