Mátyás, a mesék igazságos királya

A 18. Győri Könyvszalon rajzpályázatának díjazottjai

01-konyvszalon-rajzpalyazat-1ovoda-1-jozsa-lara

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér és a Generációk Háza rajzpályázatot hirdetett a 18. Győri Könyvszalonhoz kapcsolódva 4-11 éves gyerekek részére. A pályázati felhívás ezúttal a Mátyás Emlékév jegyében a király uralkodóvá választásának 560., valamint születésének 575. évfordulója alkalmából lett meghirdetve. Így idén nem volt megadott, kötelezően választandó mese – mindenki szabadon dönthetett. A november 5-ig beérkezett rajzok közül a két korcsoport kategóriában 5 óvodás és 5 alsó tagozatos iskolás munkáját díjazták. A díjak átadására november 18-án (vasárnap) 11 órakor kerül sor a Győri Nemzeti Színház Nagyszínpadán.

Immár hagyománynak számít a Győri Könyvszalonhoz kapcsolódó, az olvasás és a könyvek szeretetét reprezentáló rajzpályázat, amelyhez az eddigi gyakorlattól eltérően szabadon lehetett választani a Mátyás király mesék közül. E téma köré fantáziálva várták a gyerekek alkotásait, amelyekhez a pályázati felhívásban a technikai megoldásokat egyáltalán nem szűkítették le, a beadott munkák készülhettek bármilyen rajzi vagy festészeti módszerrel: színes és grafit ceruzával, filctollal, krétával, temperával, vízfestékkel, kollázs, montázs vagy vegyes technikával.

Az idei évben mind az alsó tagozatos iskolások (7-11 éves kor), mind pedig az óvodások kategóriájában (4-7 éves kor) 5-5 alkotást díjazott a zsűri, a nyertes pályázók a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér és a Generációk Háza ajándékcsomagjaival gazdagodnak.

A díjak átadására november 18-án (vasárnap) 11 órakor a Győri Nemzeti Színház Nagyszínpadán kerül sor. A díjazott rajzokat kiállításon mutatják be a 18. Győri Könyvszalon teljes ideje folyamán (november 16-17-18.) a Mesekuckóban, a rendezvény nyitvatartási ideje alatt (10-19 óra). Gratulálunk a nyerteseknek!

Díjazottak:

Óvodás korosztály:

1. Józsa Lara: Mátyás király és az igazmondó juhász (6 éves, Tárogató Óvoda, Szőlő Csoport – Felkészítő tanár: Fajkusz Lászlóné, Kajtár Vivian)
2. Král Alex: Mátyás király és az igazmondó juhász (6 éves, Tárogató Óvoda, Szőlő Csoport – Felkészítő tanár: Fajkusz Lászlóné, Kajtár Vivian)
3. Fekete Júlia: Egyszer volt Budán kutyavásár… (6 éves, Győrújfalui Vadvirág Óvoda és Bölcsőde – Felkészítő tanár: Fabsich Andrea)
4. Erdélyi Nóra: Mátyás király és Kinizsi Palkó (6 éves, Győrújfalui Vadvirág Óvoda és Bölcsőde – Felkészítő tanár: Fabsich Andrea)
5. Dinnyés Vivien Zoé: Az igazmondó juhász (6 éves, Győrújfalui Vadvirág Óvoda és Bölcsőde – Felkészítő tanár: Fabsich Andrea)

Iskolás korosztály:

1. Ásványi Emma: Egyszer volt Budán kutyavásár (4. osztály, Kimlei Nemzetiségi Általános Iskola)
2. Sánta Kincső: Egyszer volt Budán kutyavásár (4. osztály, Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont – Felkészítő tanár: Pintérné Gergics Ágnes)
3. Katona Márk: Hogyan ajándékozott Mátyás király? (1. osztály, Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda)
4. Raffael Manuéla: Mátyás király juhásza (4. osztály, GySzSzC Móra Ferenc Sportiskolai Általános Iskolája és Szakgimnáziuma – Felkészítő tanár: Kovács Gáborné)
5. Barassó Kinga Melissza: Egyszer volt Budán kutyavásár (3. osztály, Győri Ménfőcsanaki Petőfi Sándor Általános Iskola – Felkészítő tanár: Pusztai Róbertné)


2018.11.15