892

Camila Cabello nyert a legfontosabb kategóriákban az MTV Europe díjátadóján


camila-cabello

Camila Cabello volt a legnagyobb nyertese az MTV Europe zenetévé idei, az észak-spanyolországi Bilbaóban rendezett díjátadójának legnagyobb nyertese, a kubai születésű amerikai énekesnő hat jelöléséből négyet váltott díjra.

„Fantasztikus év volt. Életem legjobb éve” – mondta a 21 éves előadó, miután a november 4-i gálán Havanna című számáért átvette a legjobb dalnak járó elismerést, amelynek videoklipjét is díjazták. A rajongók szavazatai alapján Camila Cabello lett a legjobb előadó is ebben az évben, és az énekesnő megkapta a legjobb amerikai előadónak járó díjat is.

A zenecsatorna 25. alkalommal rendezte meg az MTV Europe Music Awards elnevezésű díjátadó ünnepségét, amelyet csaknem 180 országban közvetítettek élőben, ezúttal a Bilbao Exhibition Centerből. Spanyolország harmadszorra adott otthont a gálának: 2002-ben Barcelonából, 2010-ben Madridból sugározták a műsort. Az esemény házigazdája Hailee Steinfeld, az Oscar-díjra jelölt amerikai színésznő volt, aki maga is díjban bízhatott a legjobb popelőadó kategóriában, ám az elismerést végül a brit Dua Lipa vehette át.

A legjobb új előadónak Cardi B-t, a legjobb hip-hop előadónak pedig Nicki Minaj-t választották. A legjobb élő produkciónak járó díjat Shawn Mendes kapta, a legjobb rockbanda a 5 Seconds Of Summer lett. A Panic! At The Disco nevű amerikai együttes a legjobb alternatív előadó kategóriájában diadalmaskodott, a szintén amerikai Marshmello a legjobb elektronikus előadó díját nyerte el.

A díjazottak közül többen is felléptek a gálaműsorban, az este fő attrakciójának azonban Janet Jackson számított, aki Made for Now című legújabb számát adta elő, mielőtt átvette a Globális ikon elnevezésű kitüntetést. A több mint 40 éve tartó zenei pályafutásáért jutalmazott énekesnő köszönőbeszédében a bántalmazott, félelemben élő nőkért emelt szót.

Forrás: MTI

A kép a Wikimedia Commons szabadfelhasználású gyűjteményéből származik, a szerzői jogtulajdonos a kép készítője. A felhasznált kép forráshelye a szerzői jogi feltételekkel és a szerző megnevezésével ezen a linken található.

2018.11.12