Eurimages támogatás az új Enyedi Ildikó-filmnek


enyedi-ildiko

500.000 euro filmgyártási támogatást szavazott meg az Európa Tanács filmalapja legutóbbi ülésén az Enyedi Ildikó rendezésében nemzetközi sztárokkal készülő A feleségem története című Füst Milán adaptációnak. A forgatás a tervek szerint tavasszal indul.

A Testről és lélekről című legutóbbi filmjével Oscar-díjra jelölt és a Berlinale Arany Medvével kitüntetett Enyedi Ildikó új filmje Füst Milán világhírű regénye alapján készül.

A feleségem története európai koprodukcióban készül az Inforg-M&M Film vezetésével, a német Komplizen Film (Toni Erdmann) és az olasz Moliwood Films közreműködésével, valamint a német-francia Arte és az olasz RAI televíziók támogatásával.

A gyártás-előkészítés már hónapok óta tart a Filmalap támogatásával. A forgatás a tervek szerint tavasszal kezdődik budapesti, hamburgi és máltai helyszíneken, a film 2020 nyarára készülhet el.

Enyedi Ildikó új filmjében Lizzy-t, Störr kapitány feleségét a Mission: Impossible – Fantom protokoll, a 007 Spectre: A Fantom visszatér és a cannes-i Arany Pálmás Adéle élete című filmekből ismert világsztár, Léa Seydoux francia színésznő alakítja. A kapitány szerepében Anders Baasmo Christiansen (Borning, Kon-Tiki, A király választása) norvég színész lesz látható, a további szerepekben pedig Sergio Castellito, Luna Wedler, Josef Hader és Jasmine Trinca.

Magyar Nemzeti Filmalap

2018.10.28