Hamarosan Amy Winehouse is hologramként lép színpadra


amy-winehouse

Meggyőződésem, hogy a hologram turnékat kitaláló, szervező és lebonyolító személyek számára külön bugyor van kijelölve a pokolban, a jegyeket megvásárlókról nem is beszélve. Persze értem én, hogy ilyen igény merül fel, hiszen ki ne szeretné a zenetörténet már elhunyt alakjait újra színpadon látni?

Volt már ilyen turné Ronnie James Dio-val, Whitney Houstonnal, Roy Orbisonnal, és most is fut egy Maria Callas-szal. Csak hát az egész jelenség kicsit arra emlékeztet most már, mint a Marvel-univerzum szuperhőseinek halála, amiken előre röhög az olvasó, mert tudja, hogyha átmenetileg megcsappan a példányszám, a szerkesztők úgyis kitalálnak egy visszaható folytonosságot – szaknyelven ezt retconnak hívják –, amivel megmagyarázzák, hogy a robbanásban egy arra járó csavargó testét találták meg a Vészmanó helyett.

Hála az égnek, most Amy Winehouse-zal is készülődik egy ilyen eseménysorozat, de ez alkalommal nemes a cél, hiszen az Amy Winehouse Alapítvány drogellenes felvilágosító kampányait támogatják a bevétellel. Készséggel elhisszük, és vagyunk olyan jó fejek, hogy ne idézzük szó szerint Ford Fairlane e tárgyban elhíresült híres mondását.

Winehouse édesapja, Mitch, aki egyébként Amy, a lányom címmel könyvet is írt az énekesnőről, így fogalmazott a turné kapcsán: „Látni a lányomat újra a színpadon valami olyasmi, amit nem tudok szavakba önteni. A lányom zenéje milliókat érintett meg, és az öröksége most ezzel az innovatív és úttörő módszerrel tovább élhet.”

Az előadások tervezett hossza 75 és 110 perc között lesz a tervek szerint. Ezzel párhuzamosan idén novemberben kijön egy új dokumentumfilm az énekesnőről Back to Black címmel. A szívünk megszakad ennyi jótékonyság láttán, nyilván a vágószobát is ingyen takarították.

NIHIL_AK
Forrás: langologitarok.blog.hu

2018.10.26