Nem ér a nevem – Kanye West mostantól YE


kanye-west

Kanye West szeptember végén jelentette be a Twitteren, hogy mostantól nem Kanye West a neve, mindenki köteles őt YE névvel illetni. Persze nem egy zenészt ismerünk Puff Daddytől (fene tudja, most éppen hogy hívják) Snoop Doggig, aki már több nevet is viselt pályafutása során, de az embernek jogában áll olyan nevet felvenni, amilyet csak viselni akar, és ha valaki az akarja, úgy nevezzék, YE, akkor a büdös francba, ez egy szabad ország, itt ezt tiszteletben kell tartani, úgy nevezni őt, YE.

the being formally known as Kanye West

I am YE

— ye (@kanyewest) 2018. szeptember 29.

A YE amúgy West beceneve volt korábban, meg a júniusban megjelent nyolcadik albumának a címe, de mostantól hivatalosan is így nevezi magát, ezt egyébként a Saturday Night Live című műsorban jelentette be, ahogy azt is, hogy hamarosan Yandhi címmel új albumot jelentet meg. Mindezen felül egy Perrier-vizes üvegnek öltözve adott elő egy dalt a műsorban.

Azt hiszem, a „ye” a leginkább használt szó a Bibliában, ahol azt jelenti, te. Szóval én te vagyok, én mi vagyunk, ez mi vagyunk. Szóval elhagytam Kanyét, ami csak egy dolgot jelent, hogy Ye lehessek, ami reflektál jóra, rosszra, zavarosra, mindenre. Az album sokkal inkább arra reflektál, kik vagyunk.

Kicsinyke lépés az istenek mindenütt jelenvalósága felé. Biztosan lesznek, akik azt mondják majd, hogy az anyjának Kanye volt, úgyhogy nekem is Kanye, de hát ezt YE biztosan jobban tudja.

A szerző meg, akit korábban Kovács Attilának hívtak, azon morfondírozik, vajon a létező szürrealizmus állapota-e már, hogy az ásványvizes üvegnek öltözött Kanye Westet, akit most már YE-nek hívnak, Darth Vader unokája konferálja be egy tévéműsorban. Salvador Dalí elmehet a p****ba a lángoló zsiráfjával együtt, és a Monty Python csoport még élő tagjai is gondolkodhatnak, hogyan tudják ezt megugrani, mert egy sima Hülye Járások Minisztériuma kevés lesz.

NIHIL_AK
Forrás: langologitarok.blog.hu

2018.10.08