Magyar világpremier: Az Úr hangja Tokióban versenyez


az-ur-hangja-film

Ázsia nagy presztízsű filmes eseményét, a 31. Tokiói Nemzetközi Filmfesztivált magyar világpremier gazdagítja. Az október 25-én kezdődő A-kategóriás filmfesztiválon Pálfi György Filmalap támogatással készült Az Úr hangja című filmje a rangos versenyprogramba kapott meghívást.

A Hukkle és a Taxidermia rendezője, Pálfi György 2018-ban tér vissza új mozifilmmel. A japán fővárosban megrendezett rangos fesztivál versenyprogramjában lesz Az Úr hangja világpremierje.

Stanislaw Lem regénye alapján készült film az eredeti mű gondolatvilágát adaptálja egy napjainkban játszódó, izgalmas családi krimi keretei közé. A film főhőse a harmincas éveinek végén járó Péter (Polgár Csaba), aki egy titokzatos balesetekről szóló dokumentumfilmben felismerni véli a hetvenes években disszidált, azóta nem látott apját. Megpróbálja felkeresni őt Amerikában, majd kalandos nyomozás után végre rátalál az immár új családot alapított édesapára. A találkozás számtalan élményt, fordulatot és tanulságot hoz a fiatalember és apja életébe, és ennek a találkozásnak köszönhető az is, hogy a világ értesül arról: az univerzum megszólalt, nem vagyunk egyedül a világmindenségben.

Az Úr hangja a Filmalap 600 millió forintos gyártási támogatásával, a Pusztai Ferenc vezette KMH Film és a kanadai Quite Revolution Pictures koprodukciójában készült.

A főszerepeket Polgár Csaba és a kanadai Eric Peterson alakítja, és nemzetközi színészek mellett szerepel a filmben Kiss Diána Magdolna is. A forgatókönyvet Ruttkay ZsófiaNagy V. Gergő és Pálfi György írta, az operatőr Pálfi állandó alkotótársa, Pohárnok Gergely, a vágó Lemhényi Réka, a hangmérnök Zányi Tamás, a látványtervező Asztalos Adrienn, a producer Pusztai Ferenc volt.

Több mint egy évtized után először kapott meghívást magyar film a nagy presztízsű tokiói versenybe, melynek fődíja a Tokyo Grand Prix. A mintegy 200 filmet felvonultató filmünnep nyitófilmje az ősz egyik legnagyobb szenzációjaként számon tartott Csillag születik ázsiai premierje lesz, a főszerepben Lady Gaga és Bradley Cooper, aki egyben a film rendezője is.

Az Úr hangja december 20-tól lesz látható hazai mozikban a Vertigo Média forgalmazásában.

Magyar Nemzeti Filmalap

 

2018.09.27