I love mozi

A Rómer Házban

RAmer_HAz_2016

Filmek sokaságából válogathatnak szeptemberben is a filmbarátok, ha átnézik a Rómer Ház (Győr, Teleki u. 21.) kínálatát. Barátságos áron európai alkotók munkáit is láthatják, szemben a nagy moziláncok kínálatával. Jegyár: normál: 1000 Ft / diák, nyugdíjas: 800 Ft.

2018. 09. 14. (péntek) 18.00
Arcélek, útszélek. Francia dokumentumfilm Rendező: Agnès Varda, JR. A vetítési idő 89 perc. Megtekintése 12 éven felülieknek ajánlott.
Mi a közös a filmművészetet megújító francia új hullám egyetlen női tagja, a 89 éves Agnés Varda és a 33 éves francia fotós és street artist, JR világlátásában? Több, mint gondolnánk: hasonló filozófia és életre szóló szenvedély a képek megalkotása, kiállítási módja, közzététele iránt. A két alkotó együtt indul útnak JR fotóautomatává átalakított lakókocsijával Franciaország eldugott falvaiba, ahol a helyiekkel beszélgetnek és gigantikus méretű portrékat készítenek róluk. A képek házak, pajták, gyárépületek faláról, vonatok oldaláról köszönnek vissza. Az Arcélek, útszélek ezeket a szívmelengető találkozásokat dokumentálja, és a nem mindennapi barátságot, mely az út során szövődik a furcsa páros között. Varázslatos hangulatú és felejthetetlen road movie.

2018. 09. 14. (péntek) 20.00
Skate Kitchen. Amerikai játékfilm. Rendezte: Crystal Moselle. A vetítési idő 100 perc. Megtekintése 16 éven aluliaknak nem javasolt.
A külvárosi tinilány, Camille (Rachelle Vinberg) unalmas élete felfordul, amikor összebarátkozik egy lányokból álló deszkás csapattal. Ahogy ez a különös világ kitárja kapuit Camille előtt, a lány életre szóló barátságokat köt, és saját magát is kezdi egyre jobban megismerni. A Sundance Filmfesztivál zajos sikerű közönségkedvencében a lányok megmutatják, hogy a deszkázás nem csak a fiúk világa.


2018. 09. 22. (szombat) 17.30

Ramen shop. Rendező: Erik Khoo. Japán-szingapúri filmdráma. Megtekintése 12 éven felülieknek ajánlott.
Maszato, a fiatal japán ramenséf apja halála után egy régi levelekkel és emléktárgyakkal teli bőröndöt talál. A rejtélyes csomag anyjáé volt, aki Szingapúrból költözött Japánba, és fiatalon, még Maszato gyerekkorában meghalt. A levelek közül előbukkan egy feljegyzésekkel teli piros jegyzetfüzet is. A lapjain talált feljegyzések olvastán Maszato eldönti: Szingapúrba utazik, hogy felkutassa családjának gyökereit, és megtudja, milyen titkokat hagytak maguk mögött a szülei. A hatalmas város színes forgatagában különleges receptekre, régi és felkavaró családi történetekre és elfeledettnek hitt titkokra bukkan.

2018. 09. 23. (vasárnap) 15.15
Táncterápia. Feliratos, angol romantikus film. Rendező: Richard Loncraine. A vetítési idő 111 perc. Megtekintése 16 éven aluliaknak nem javasolt.
A látszólag tökéletes és rendezett életet élő, ítélkezésre és sznobizmusra hajlamos Sandra nyugdíjba vonulása előtt nem sokkal felfedezi, hogy a férje viszonyt folytat a legjobb barátnőjével. Fényűző otthonát otthagyva bohém húgához költözik, aki egy rossz hírű lakótelepen lakik. A karót nyelt Sandra eleinte kibírhatatlannak találja új életét, azonban egy társastánc-tanfolyam mindent megváltoztat…

2018. 09. 23. (vasárnap) 17.30
Az élet napos oldala. Feliratos svéd vígjáték. Rendező: Felix Herngren, Mans Herngrene. A vetítési idő 104 perc. Megtekintése 12 éven felülieknek ajánlott.
Üdvözöljük a svéd hétköznapokban! Az élet napos oldala három pár életébe enged betekintést, akik mindenki számára ismerős problémákkal küzdenek. Válások, szerelmek, gyerek utáni vágyakozás, bizarr szülők és íratlan fürdőzési szabályok nevettetik meg a nézőt. A karakterekben és abszurd helyzetekben pedig egy kicsit mindenki magára ismerhet.

2018. 09. 23. (vasárnap) 20.00
Valami Amerika 3. Magyar vígjáték. Rendező: Herendi Gábor. Vetítési idő 103 perc. Megtekintése 16 éven aluliaknak nem javasolt.
A Valami Amerika 3 története szerint, Tamás, Ákos és András, a balek testvérek minden eddiginél lehetetlenebb helyzetbe kerülnek a szélhámos Alexnek köszönhetően. A körülményeket bonyolítja a rendőrség és a két rivális maffiabanda, Baláék és Toniék is. Egy rejtélyes, milliókat érő, lopott bélyegért indul hajsza, aminek tétje a fiúk sorsa. Eszter és Timi is beleveti magát a nyomozásba, mindenki versenyt fut az idővel. Vajon ezúttal is sikerül kikeveredniük a slamasztikából.

2018.09.14