Dermesztő krimik jönnek ősszel

Könyvajánlók

catherine-steadman-zavaros-vizek

2018 őszén jobbnál jobb könyvek közül válogathatnak azok, akik egy jó krimire vagy thrillerre vágynak. Az Olvasóterem.com ezek közül választott négyet, amelyeket egyszerűen nem lehet kihagyni.


Catherine Steadman: Zavaros vizek

Catherine Steadmant, a színésznőt sok millióan ismerik. A Downton Abbey, a Tudorok és Az ifjú fáraó című televíziós sorozatokban nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Színpadi szerepeiben is sikert sikerre halmoz, jelölést kapott a legrangosabb brit színházi elismerésre, a Laurence Olivier-díjra.

Catherine Steadman szerzőként eddig ismeretlen volt. De ennek a debütáló thrillerének a kiadási jogát még a megjelenés előtt elkapkodta tucatnál is több nemzetközi kiadó, Magyarországon a Lettero. A megfilmesítési opciót a Reese Witherspoon által alapított Hello, Sunshine! filmgyártó vállalat szerezte meg.

A Zavaros vizek főszereplője egy sikeres házaspár. A férj jóképű bankár, akire fényes jövő vár. A feleség tehetséges filmrendező, ígéretes karrier előtt áll. Nászútjuk fantasztikusan kezdődik a trópusi Bora Bora szigeten. Koktélok, lustálkodás, napozás az óceánparton.

Aztán búvárkodás közben rátalálnak egy hatalmas zsák készpénzre és ékszerre. Úgy döntenek, senkinek sem szólnak a titkukról. Hiszen ha más nem tud a vagyonról, miért ne tartanák meg? És ezzel kezdetét veszi a pokoli eseménysorozat, amelyről végig nem tudni, vajon ki mozgatja a szálakat a háttérben.

A könyv magyarul a tervek szerint szeptember végén jelenik meg.


chevy-stevens-aznap-ejjelChevy Stevens: Aznap éjjel

Chevy Stevens nagy sikert aratott Végzetes örökség és Soha nem engedlek el című regényei után egy újabb vérfagyasztó pszichológiai thrillerrel érkezik. Könyveivel nemzetközi sikereket ért el, és gyorsan meghódította a hazai borzongani vágyó olvasóközönséget is.

A regény főszereplője Toni Murphy, aki egykor a kamaszok tipikus életét élte: a fiúját imádta, a húgát nem értette, a szüleivel feszült volt a kapcsolata, néhány évfolyamtársa pedig elszántan meg akarta keseríteni az életét. Nem volt könnyű a sorsa, de még álmában sem gondolta, hogy ennél rosszabb is lehet. A borzalmak egy nyári éjjelen kezdődtek, amikor a húgát brutálisan meggyilkolták, Tonit és a fiúját, Ryant pedig emberölésért elítélték és börtönbe zárták.

A most harmincnégy éves Tonit feltételesen szabadon engedték, így visszatérhetett a szülővárosába. Küzd, hogy alkalmazkodjon az új, kinti világhoz. A börtön megváltoztatta, keménnyé tette. Toni minden tőle telhetőt megtesz, hogy a szabadlábra bocsátás feltételeit ne szegje meg, hogy ne kelljen visszamennie. Így semmilyen kapcsolat nem jöhet szóba sem Ryannel, sem más feltételesen szabadlábon levőkkel, és a baj minden formájától tartózkodnia kell. Nem könnyű mindezt teljesítenie, amikor senki se támogatja: sem Ryan, akinek meggyőződése, hogy megleli az igazságot; sem az anyja, aki kételkedik az ártatlanságában. Ráadásul ott van az a csapat nő, aki már a középsuliban pokollá tette az életét, és minden képzeletet felülmúló titkokat rejtegethet. Nem számít, hogy Toni mennyire elszántan próbálkozik, lehetetlen a régi életével nem törődni, amikor újat szeretne kezdeni. Mindent kockára kell tennie, hogy megtudja, valójában mi történt azon az éjjelen, hogy igazán továbbléphessen. De talán maga az igazság a legijesztőbb.

A könyv az Álomgyár Kiadó gondozásában jelenik meg, várhatóan szeptember végén.


jane-shemilt-bunbeesesJane Shemilt: Bűnbeesés

Jane Shemilt legújabb könyvében ezúttal a Lányom című bestsellerből már ismerős apafigura, Ted kerül a drámai események középpontjába. A történet előrehaladtával a szerző a lélek legsötétebb mélységeit tárja fel olvasói előtt, ahol minden lépés érthetetlen, a cselekmény sodrában mégis felkavaróan logikus.

Beth még időben észreveszi a kórház teakonyhájának hirdetőtáblájára kitűzött meghívót, és elmegy a volt szeretője, a neves idegsebész professzor, Ted ünnepi köszöntésére. Ha másképp tesz, talán sosem elegyedik szóba a férfi jobbkezével, a fényes kutatói karrier előtt álló Albie McAlisterrel.

Kettejük találkozása aztán mindannyiuk életét megváltoztatja. Beth végre elfelejtheti a Teddel való fájdalmas szakítást, és Albie is megtalálhatja a lány személyében azt az embert, aki szeretetteljes, nyugodt otthont teremt számára.

Egy ideális világban valószínűleg így alakulna az életük, a végzet azonban mást tartogat számukra. A villámcsapás nemcsak a szívüket lobbantja lángra, hanem pusztító tüzet gerjeszt körülöttük, amelyben szabadjára engedhetik eltemetett indulataikat. Ha a terv készen áll, csak az első lépés megtétele nehéz… De vajon meddig merészkednek?

Jane Shemilt regénye szeptember 13-án jelenik meg a General Pressnél.

 


danya-kukafka-lany-a-hoban

Danya Kukafka: Lány a hóban

A sor végén hadd ajánljunk egy teljesen ismeretlent. Danya Kukafka a New York Egyetem keretein belül működő Gallatinon szerzett diplomát, és a Penguin Grouphoz tartozó Riverhead Booksnál dolgozik mint szerkesztő asszisztens. A Lány a hóban az első regénye, amelyet 19 évesen kezdett írni, és öt évig dolgozott rajta. Azt mondta, íróként arra volt kíváncsi, hogy meddig képes fokozni az olvasó empátiáját egy karakter iránt, mielőtt aztán mindent darabjaira zúzna.

A regény cselekményének helyszíne egy álmos coloradói kertváros. Amikor Lucinda Hayes, a mindenki által szeretett gimnazista lány gyilkosság áldozata lesz, a városban senki sem vonhatja ki magát az eset hatása alól – sem a fiú, aki túlságosan szerette; sem a lány, aki irigyelte tőle a tökéletes életét; sem a nyomozással megbízott tiszt.

A tragédia utóhatásaként ez a három megkerülhetetlen szereplő – Cameron, Jade és Russ – kénytelen szembenézni a legsötétebb titkaikkal, hogy megleljék a békét, az igazságot, vagy mindkettőt.

A Lány hóban egy kísérteties, végtelenül megindító regény szerelemről, veszteségről és rettegésről. Kukafka kristálytiszta prózája zseniálisan tárja fel az egyéniség mélységeit, és mutatja meg a pengeéles határvonalat a szeretet és megszállottság, a nézés és a látás, az igazság és az emlékezet között.

Danya Kukafka könyve magyarul a Libri Kiadónál jelenik meg október első felében.

Simon Attila
Forrás: olvasoterem.com

2018.09.13