1 éves az „Új utak, új élmények”

Csobay Dániel fotókiállítása

Az Original Balance Kft. által szervezett Új utak, új élmények – különleges városnéző séták 1 éves születésnapja alkalmából Csobay Dániel által a sétákon készített fotókból kiállítás nyílt november 29-én a Hotel Konferenciában. A tárlat január 10-ig látogatható.

Az Original Balance Kft. érdekes vállalkozásba kezdett egy évvel ezelőtt: Új utak, új élmények címmel különleges városnéző sétákat szervez nemcsak turistáknak. Pontosan ebben van a különlegességük ezeknek a városnézéseknek: helyi lakosokhoz is szólnak, hiszen a tematikus séták során olyan látnivalókat is megcsodálhatnak, melyek mellett nap mint nap elmennek, mert a létezésükről sem tudnak, a történetükről nem is beszélve. Kulturális ínyencségeket kínál ez az újszerű turisztikai szolgáltatás: a város már ismert és rejtett látnivalóinak felfedezését.

Az Angyalsétán a Belváros jól ismert vagy kevésbé ismert helyszínein békés szemlélődésre hívogatják az érdeklődőket, ahol meglepődve tapasztalhatják, hogy mennyi angyal van kedvenc városunkban. A Téli séta fesztiválhangulatban az adventi Győrt mutatja be, az Esti séta Győrben a város éjszakai szépségeit, a Szilveszteri séta Győrben pedig a kettőt együtt. A Templom-túrán a barokk templomokat, az Egy út a hídon túl az egykori Frigyes-laktanyát és Nádorváros értékeit, a Győr 7 csodája a város sokszínűségét, a Gyárváros régen és ma a városrész történetét és érdekességeit, a Multi-kul-túra pedig azokat a jellegzetességeket mutatta be, melyeket más nemzetek hagytak szülővárosunkon. A Győr gyerekszemmel a gyermekeknek érdekes látnivalókra, a Szigeti tikok a városrész különlegességeire, a Győri História pedig a történelemre összpontosított. A Gúnárvárosból Egyetemi város Révfalut, A város zenei életének emlékei pedig Győr zenei örökségének látható szépségeit mutatta meg a résztvevőknek.

Ezeken a sétákon a csoportokat elkísérte Csobay Dániel, az ifjú fotós, s fényképezett, fényképezett és fényképezett. Az eredményt átválogatta, s a legjobbnak ítélt képeket most kiállította a Hotel Konferenciában, ahol január 10-ig bárki megnézheti, gyönyörködhet az ismert és a még felfedezésre váró csodákban, melyeket szeretett városunk rejt. A megnyitón köszöntőt mondott Kurcsis László grafikusművész, aki arról is beszélt, hogy a Waldorf Gimnázium – ahonnan az ifjú fotós is indult – a kéz, a szív és a fej iskolája, ezért teret enged a művészi képességek kibontakoztatására. A tárlatot Szabó Béla Efiap fotóművész, a Canon Pro Club alelnöke, a Magyar Fotóművészek Szövetségének, a Fédération Internationale de l’Art Photographique-nak, a European Photogroup of Art and Performance-nak és az Österreichischen Gesellschaft für Photographie-nek a tagja nyitotta meg, aki nagy szeretettel, de kellő objektivitással méltatta tanítványa képeit.

A kiállítás megtekintését ajánlom mindenkinek, akit érdekel Győr, a turisztika vagy maga a fotóművészet, mert itt mindhárom megtalálható.

tmoni
Fotók: Erdős László (megnyitó) és Csobay Dániel (Győr)


2014.12.08