Jótékonysági musical előadás a Mikulás Birodalom javára


gyori-mikulas-birodalom-jotekonysagi-musical

Kissé ősziesre fordult az idő, de a forró nyári napok után, iskolakezdéskor még nem igazán gondolunk a Mikulásra. Nekem sem a hőség ártott meg, hogy mégis őt emlegetem, csupán szeptember 2-án belém nyilallt a felismerés, bizony a Mikulás és fáradhatatlan, lelkes segítői egész évben kitartóan dolgoznak azon, hogy örömet szerezzenek sok-sok kisgyermeknek azon az egyetlen bizonyos napon.

A győri Mikulás Birodalom 30 éve kezdte meg munkáját, és mára már minden évben 2100 gyermeket lát vendégül a Győri Nemzeti Színházban a „Mikulásnapon”. Emellett lelki segélyszolgálatot működtet, mert bizony a Mikulásnak küldött levelekben nemcsak ajándék kívánságok szerepelnek, sok apróság fogalmazza meg pici életének nagy gondjait. Megindító és elgondolkodtató levélkék ezek a gyermekek tollaiból. A lelki segélyvonal a tinédzserek és fiatalok számára is elérhető.

Az alapítványként működő Mikulás Birodalom szerencsére számos segítőt és támogatót tudhat maga mellett, akik önzetlenül és szívesen állnak a nemes ügy mellé. 2018. szeptember 2-án 17 órakor a Richter Teremben rendezett jótékonysági musical gálán négy ilyen nagyszerű embert, kiváló művészt köszönthettünk. Közismert és közkedvelt énekes-színészek ők, akik egy frenetikus előadással ajándékozták meg a közönséget.

Janza Kata, Gubik Petra, Szomor György és Egyházi Géza segítségével indulhattunk népszerű musicalek legszebb dalainak szárnyán egy zenés utazásra. Négy csodás hang repített bennünket egyik dalról a másikra. A musicalirodalom remekeiből csendültek fel a melódiák: szólóként, duettként és közös énekléssel. Hallhattuk a Hírnév, a Jekyll és Hyde, a Monte Cristo grófja, az Elisabeth, a Diótörő és Egérkirály, a Rudolf, a Volt egyszer egy csapat, az Elfújta a szél, a Rómeó és Júlia, a Vámpírok bálja, az István, a király, az Egy szoknya, egy nadrág és az Aida című előadások közismert zeneszámait. Egyházi Géza elhozta nekünk Tom Jones Delilah című dalát, míg Szomor György Frank Sinatraként kápráztatta el a közönséget a My Way című slágerrel. Itt volt velünk Korda György és Balázs Klári is Egyházi Gézának és Janza Katának köszönhetően. Nemcsak a gyönyörű hangok, a mély átéléssel előadott dalok, hanem az előadók személyisége is hatott a publikumra. Egyházi Gézában egy igazi „showman”-t ismerhettünk meg, Janza Kata közvetlenségével, Gubik Petra elbűvölő bájosságával, Szomor György szerénységével vívta ki a jelenlévők csodálatát.

Különösen nagy élmény volt, hogy Szomor György az általa írt musicalekből olyan dalokat szólaltatott meg, amelyeket sem előadásokon, sem előadóesteken még nem énekelt el. Több musical is látható volt városunkban, amelyeket az ő neve fémjelez, hiszen az Audi Arénában a Monte Cristo grófja, míg az Egyetemi Csarnokban a Diótörő és Egérkirály, valamint a Robin Hood című előadások arattak sikert. Az Elton John és Tim Rice közös munkája nyomán létrejött Aida című darab Szomor György vezényletével került a hazai színpadokra, amelyet most a Soproni Petőfi Színház tűzött műsorára, és már szeptembertől látható. A Győri Nemzeti Színházban pedig címszerepet játszott a Jézus Krisztus Szupersztárban, ahol a közönség azonnal a szívébe zárta.

Szeptember 2-án egy lenyűgöző előadás részesei lehettünk. Pörgés, lendület, humor, lehengerlő előadók a színpadon, vastaps és ováció a nézőtéren. Négy ember, négy művész, akiket köszönet illet az önzetlen segítségért és a fantasztikus élményért, amelyet a győri közönség élhetett át ezen a csodás koncerten.

Köszönjük a Mikulás Birodalomnak az áldozatos munkát, és kívánunk nekik sok támogatót! Szívből köszönjük a győri gyermekek nevében! És hogy végképp ne maradjunk ki a tél hangulatából, ezen a szeptemberi napon – bármilyen hihetetlen – még a Mikulás is ellátogatott hozzánk.

A négy művésznek a viszontlátás reményében kívánunk további sok sikert, hiszen ez a jótékonysági gála immár második alkalommal került megrendezésre, és reméljük, hogy szép hagyománnyá válik.

Bári Edit
Fotók: Mikulás Birodalom Alapítvány

2018.09.05