Jézus Krisztus szupersztár

Premier a Győri Nemzeti Színházban

December 20-án, szombaton 19 órakor a Győri Nemzeti Színház Nagyszínpadán kerül sor Andrew Lloyd Webber és Tim Rice világhírű rockoperája, a Jézus Krisztus szupersztárnak a premierjére. A Forgács Péter által rendezett darab az 1971-es, Broadway-debütálás után Győrbe is megérkezik tehát!

Karácsony tiszteletteljes, látatlanban is visszhangos durranásaként Tim Rice és Andrew Lloyd Webber rockoperája, a Jézus Krisztus szupersztár dalai minden bizonnyal megremegtetik majd a sokat látott-hallott-taposott deszkákat is. Az 1971-ben a Broadway-n debütált darab valószínűleg számtalan rekordot jegyez a világon, jóleső érzés belegondolni, hogy a prominens színházakhoz a győri is feliratkozik majd.

Bármilyen hihetetlen, Andrew Lloyd Webber még csak huszonkét éves volt, amikor 1970-ben a Palace Theatre bemutatta második rockoperáját, amelyet a nála négy évvel idősebb, és valamivel komolyabb szakmai múlttal rendelkező Tim Rice-szal közösen írt. A Jézus Krisztus szupersztár azonnal hatalmas sikert aratott, és a londoni premiert követően a világ szinte valamennyi országában színpadra került. Amikor az alkotókat a musical témaválasztásáról kérdezték, ők rendkívül egyszerű magyarázattal szolgáltak. Ahogy fogalmaztak, szerintük „nagyszerű sztori” a bibliai történet. Ami a zene mellett a mű jellegzetessége: a világ legismertebb történetét nem a megszokott módon, hanem Júdás szemszögéből ábrázolja.

További információ a Győri Nemzeti Színház honlapján található.

2014.12.10