Rákász Gergely orgonakoncertek

Győrben, Mosonmagyaróváron és Sopronban

A karácsonyi időszakban Rákász Gergely orgonaművész három helyszínen is élménykoncertet ad Spirit, illetve Illuminations címekkel: december 21-én 19 órakor Mosonmagyaróváron, december 22-én 19 órakor Sopronban, december 26-án 19 órakor pedig Győrben.

December 21. 19.00, Nepomuki Szent János Plébániatemplom (Mosonmagyaróvár, Szent István király u. 110): Spirit – Rákász Gergely élménykoncertje

December 22. 19.00, Szent György Templom (Sopron, Szent György u. 7.): Illuminations - Rákász Gergely élménykoncertje

December 26. 19.00, Belvárosi Református Templom (Győr, Kossuth u. 9.): Spirit – Rákász Gergely karácsonyi orgonahangversenye

Erdélyi gyerekek készítik a karácsonyfadíszeket Rákász Gergely élménykoncertjére. A Spirit névre keresztelt lélekemelő évzáró turné az ország számos kis- és nagyobb városába eljut. Az idei turné, a Spirit műsora a jó értelemben vett „régimódi” közösségi élményt ismétli új, játékos megközelítésben. Rákász Gergely arra kéri hallgatóit, hogy egy-egy általuk készített karácsonyfadísszel érkezzenek az előadásokra, hogy aztán majd együtt díszítsék fel az ünnepi időszakot, a közösséget, a lelkek közösségét egyaránt képviselő karácsonyfát. Igazi karácsonyi ajándék, hogy Erdélyben Böjte Csaba árvái a művész kérésére számos díszt készítenek, és a koncertek helyszínére küldik azokat. A díszítésben ezekkel is részt lehet majd venni – „cserébe” önként vállalt, tetszőleges értékű adománnyal támogathatjuk a gyermekeket.

Jegyek a győri koncertre elővételben megvásárolhatók a Látogatóközpont / Tourinform Irodában (Győr, Baross Gábor út 21., tel.: +36/96/311/771, www.latogatokozpontgyor.hu).

A decemberi koncertekről további információ Rákász Gergely honlapján található.

2014.12.11