Az offline az új luxus

Woodstock az Ugaron 2018

woodstock-az-ugaron

Az Anna and the Barbies szervezésében idén július 4. és 7. között hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Woodstock az Ugaron négynapos „szabadság-fesztivál”, melynek az ópusztaszeri Akhal Ménes ad otthont. A rendezvény a zenekar rajongótáborából, kevesebb mint száz fős csapatból nőtte ki magát egy több napos környezetbarát összművészeti fesztivállá, amelyet egy festői, csodálatos hangulatú természetvédelmi területen rendeznek meg. A négy nap alatt a magyar élvonal számos zenekara fellép, de a fesztiválozókat irodalmi, filmes és más kulturális programok is várják.

A Woodstock az Ugaron elsődleges célkitűzése a kultúraközvetítés fogyasztható és minőségi formában, összhangban a természettel. Ezt szolgálja maga a helyszín is sajátos atmoszférájával, ahol a látogatók megajándékozhatják magukat 4 nap igazi szabadsággal a puszta kellős közepén. A zenei programról a magyar élvonal jelentős zenekarai és produkciói gondoskodnak, mint a Vad Fruttik, a Supernem, az Anna and the Barbies, Péterfy Bori, a Hiperkarma, a 30y, a Random Trip, az Ivan and the Parazol. Emellett tizenhárom helyszínen több mint száz színes program várja a fesztiválozókat: csillagösvény, filmvetítés, irodalmi sátor, kézműves programok és többek között a helyi termelők bemutatkozása. Az esti koncertek és bulik előtt tartalmas nappali programok, zenei workshopok, kézműves tevékenységek, filmvetítések, szakmai beszélgetések és igazi lazulós chillzone teszi felejthetetlenné a nyár legjobb négy napját Ópusztaszeren.

Pásztor Anna, a fesztivál háziasszonya szerint a rendezvény egyik elsődleges célja az, hogy kiragadják a tömeget az elektronika fogságából, és felemeljék a fejeket a telefonokból interaktív programokkal és az offline közösségi lét újra átélésével. Az énekesnő szerint a leszakadást telefonparkolóval szeretnék elérni, valamint kihelyeznek majd úgynevezett NO SELFIES táblákat, és korlátozzák a koncerteken való videózást is.

A fesztivál sajátossága ugyanis a helyszín egyediségén kívül Pásztor Anna és zenekara vendégszeretete: a fellépők, a barátok, az érdeklődők négy napra igazi közösséggé formálódnak, s ennek hatása hosszú távon, a fesztivált követően is érződik, így a rendezvény nemcsak a kultúra, a helyi értékek és a környezettel való kapcsolatot közvetíti, hanem felhívja a figyelmet az emberi viszonyok fontosságára is.

További információ a rendezvény weboldalán és Facebook-oldalán található.

Forrás: langologitarok.blog.hu

2018.06.29