11. Győrkőcfesztivál

Július 6. és 8. között ismét a gyerekeké lesz Győr belvárosa

gyorkocfesztival-sajtotajekoztato

11. alkalommal kerül megrendezésre a Győrkőcfesztivál július 6. és 8. között, összesen 1000 program várja majd az érdeklődő gyerekeket és szüleiket, kísérőiket Győr belvárosában, 10 helyszínen.

A hivatalosságot szinte mellőző, baráti hangulatú sajtótájékoztatón – a légkört a Vaskakas Band és Papp Norbert homokanimációi tették megismételhetetlenné – dr. Somogyi Tivadar alpolgármester kihangsúlyozta, a városvezetés a kezdetektől fogva támogatta ezt a rendezvényt, hiszen nagy az egyetértés abban, hogy egy város attól lesz jó, ha mindenki jól érzi magát benne, így természetesen az egészen apró gyerekek is. Hozzátette, hogy a fesztivál nem csak a belefektetett pénz, hanem az ötletek és az alkotói csapat, a Vaskakas Bábszínház miatt nőtte ki magát ilyen nagyszabásúvá.

A bábszínház igazgatója, Kocsis Rozi arról mesélt, mennyire meghatja még a mai napig is az az együttműködés, amely a rendezvényt övezi; ahogyan a városban és a környéken működő szervezetek a gyerekek biztonsága érdekében fokozottan figyelnek minden balesetveszélyes és vagyonvédelmi tényezőre a fesztivál idején és az azt megelőző munkálatok során is. Szót ejtett egy másik projektről is, amelyhez végső soron kötődik a rendezvény. Győr városa pályázott a 2023. évi Európa Kulturális Fővárosa címre: a szlogen az „áramlás”, a víz, így a Győrkőcfesztivál is ennek a tematikának a jegyében fog eltelni. Ha valaki megkérdezné, hogy vajon miért is van minden szervező és önkéntes matróznak öltözve, miért vannak vízesések az utcákon, miért téma a víz, a vízpart, erre gondoljon!

A rendezvény július 6-án a Dunakapu téren „Muzsikáló megnyitó” néven indul, többek között Szalóki Ági, a Makám zenekar és a Vaskakas Band közreműködésével. Este pedig, 22 órakor kulcsátadó ceremónia kezdődik Borkai Zsolt polgármesterrel.

A fesztivál továbbra is ingyenes, karszalagot a Baross úton, a Széchenyi téren, a Radó-sziget bejáratánál, a Bécsi kapu téren és a Fesztiválközpontnál lehet váltani egy mosolygós fotóért cserébe. A karszalag belépőként szolgál a fesztiválrendezvényekre, és jogosít a fesztiválkedvezményekre. Ezeket a szalagokat 0-14 éves korig vehetik át a gyerekek, pénteken 17 órától, szombaton és vasárnap pedig 10 órától.

A 11. Győrkőcfesztivál részletes programjai és minden egyéb információ itt tekinthető meg, akár helyszínek szerint is.

N. B.
Fotók: Vas Balázs

2018.06.27