Lola dalról dalra mondja el, hogy mit kell tudni az új EP-jéről


lola

Megjelent Lola első EP-je a Tom Tom kiadó gondozásában Te kellesz címmel, amely az ősszel érkező negyedik album előfutára. Az énekesnő idén ünnepli zenei pályafutásának 20. évfordulóját. Az EP-re az elmúlt évek Lola-dalai kerültek, de két vadonatúj szám is helyett kapott rajta, a címadó Te kellesz és a Szakadék.

Lola új anyagán a hazai könnyűzenei élet legismertebb szerzőivel dolgozott, olyanokkal, mint Molnár Tamás, Major Eszter, Bartalos Jenő, Calidora, Lotfi Begi, Kovacsics Ádám vagy Tóth Lóránt. A cikk alján meg is lehet hallgatni az EP-t, illetve a dalokról is meg lehet tudni mindent Lola tolmácsolásában.

Te kellesz

Legújabb dalom, amelyben újra a Calidora - Baross Attila párossal dolgoztam együtt. A csapathoz Zelei Márk is csatlakozott. Mostanság egy nagyon jó időszakot élek, minden kerek az életemben, ami inspirálta ezt a dalt. A cél az, aki meghallgatja, azt érezze, hogy szabad, itt a nyár, és bármit megtehet. Jó érzést szeretnénk adni az embereknek.

Sose vagy egyedül

Ez egy korábbi dal, azonban számomra az egyik legfontosabb. A karrierem történetében ugyanis ezzel a dallal egy új időszámítás kezdődött. Imádok a zenekarommal játszani. A zeneszerző Sebestyén Áron, akivel először dolgoztunk együtt. A szöveget Molnár Tamás jegyzi, aki sok dalomnál volt már szerző.

Telihold

Amikor a dal készült, hatalmas változásban volt az életem. Nem mondom, hogy a legjobb időszak volt, ez a hangulatán is érződik. Vizuálisan is szerettem volna ezt megjeleníteni, ezért készült egy kortárs koreográfia a kliphez, amit sokat próbáltunk. Ami külön jó érzés számomra, hogy ezt a dalt a Rádió1 is műsorra tűzte, és a mai napig rendszeresen játssza.

Korhatáros

Egy viharos szerelemről szól. Az egyik legszókimondóbb dalom, amelynek a szövege, úgy gondolom, nagyon izgalmasra sikeredett. Az EP egyetlen duett dala, amit Benjivel közösen alkottunk.

Szakadék

A dal szerzője Tóth Lóránt, akivel már régóta szerettem volna dolgozni. Ív albuma nagyon tetszett, ahol a dalok nagyobb részét Lóri írta. Imádok vele dolgozni, teljesen más énekest hoz ki belőlem, és mindketten szeretjük az elvont, elgondolkodtató dalokat. Ez a dal semmilyen elvárásnak nem akar megfelelni, ez az egyik legnagyobb kedvencem. Azt gondolom, tőlem mindenképp új világnak számít. Biztos vagyok benne, hogy lesz még közös munkánk Lórival.

Így van jól

Fontosnak tartom, hogy előadóként jó célokat támogassak. Az együtt a daganatos gyerekekért alapítvány kampánydala lett ez a szerzemény. Közös fotózást és forgatást is szerveztünk a gyerekekkel, megtisztelő volt velük dolgozni. A dal zeneszerzője a Unique együttes állandó zeneszerzője, Kovacsics Ádám, akivel már máskor is dolgoztunk együtt. Major Eszter, aki a szöveget jegyzi, a legtöbb dalom szövegírója.

Beléd szerettem

Bárkivel előfordulhat, hogy olyanba szeret bele, akibe nem kellene. Egy ilyen szerelem elmúlásáról szól a dal. Bartalos Jenő, akit az egyik legjobb szövegírónak tartok a mai könnyűzenei életben, nagyon jól megfogalmazta a dal mondanivalóját. Szeretem, ahogy az életet és a kapcsolatokat látja. Lotfi Begi eltalálta, mi áll a dalnak a legjobban, és úgy érzem, egy igazán mai hangszerelést alkottak.

Forrás: langologitarok.blog.hu

2018.06.15