1404

Virágvölgy premier Karlovy Vary-ban


viragvolgy-film

Nyilvánosságra hozták a június 29-én kezdődő 53. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál programját: Közép-Európa egyetlen „A kategóriás” fesztiválja meghívta Csuja László filmjét, a Virágvölgy-et.

Csuja László a Filmalap pályakezdő tehetségek támogatására létrehozott Inkubátor Programjában készítette el első mozifilmjét Enyedi Ildikó mentorálásával. A menekülő szerelmesekről szóló road movie világpremierje a régióban készült első és második filmeket felvonultató „East of the West” (A Nyugat Keletje) elnevezésű versenyprogramban lesz Karlovy Vary-ban.

A Virágvölgy Magyarországon játszódik, napjainkban. A külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen apát és otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Már-már feladná, mikor véletlenül találkozik a munkásszállón élő, jószívű Lacival, aki segíteni akar az utcán rekedt anyának, és eldönti, hogy mindenáron otthont teremt számukra.

A Virágvölgy különleges amatőr szereplőkkel készült, a női főszerepben Berényi Bianka Instagram-sztár, az EU Cannibal frontembere, a férfi főszerepben Réti László, többszörös Speciális Olimpiai bajnok látható.

csuja-laszlo

Csuja László (a képen) 2012-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Az elmúlt években rövidfilmekkel hívta fel magára a figyelmet. Foszfor című alkotása – mely a Virágvölgy előképének tekinthető – rangos nemzetközi filmfesztiválokon szerepelt.

A Virágvölgy forgatókönyvét Csuja László és Nagy V. Gergő közösen jegyzi, az operatőr Vass Gergely. A film Muhi András és Ferenczy Gábor producerek vezetésével a Focusfox gyártásában, a Filmalap 62 millió forintos támogatásával készült. Az alkotást nyár végén az Elf Pictures mutatja be a hazai mozikban.

Magyar Nemzeti Filmalap

2018.06.01