I love mozi

A Rómer Házban

RAmer_HAz_2016

Június hónapban kertmozis vetítés és sok filmcsemege vár a mozi szerelmeseire az I Love mozi szervezésében tartandó Rómer Filmklubban. Helyszín: Rómer Ház (Teleki László u. 21). Jegyek elővételben és online is kaphatók. Jegyár: normál - 1000,-Ft/fő; diák és nyugdíjas - 800,-Ft/fő.

2018. 06. 02. (szombat) 21.00 – Ingyenes kertmozis vetítés
Italo Disco Legacy. Zenés dokumentumfilm eredeti nyelven, magyar felirattal. Vetítési idő 79 perc. Rendező: Pietro Anton.
A modern könnyűzene egyik legérdekesebb zárványműfaja az italo disco, mely Olaszországban született a nyolcvanas évek elején, a dallamos olasz pop, az angolszász new wave és az akkori szintetikus diszkóhangzások sajátos elegyeként. Az italo rövid időn belül meghódította Európát, miközben átszivárgott Amerikába, ahol fontos láncszemet jelentett a house és techno kifejlődésében. A divatja a kilencvenes évekre lecsengett ugyan, de a kultusza világszerte tovább él, az utóbbi években pedig kifejezetten menőnek számít. Egyedülálló, ugyanakkor kevéssé ismert, méltatlanul mellőzött, ellentmondásos megítélésű irányzat, már csak ezért is érdemes felfedezni - ebben segít az olasz születésű, Berlinben élő Pietro Anton hiánypótló filmje.

2018. 06. 05. (kedd) 17.30
Ősember - Kicsi az ős, de hős! Színes, szinkronizált angol-francia animációs film. Rendezte: Nick Park
A Csibefutam és a Wallace és Gromit atyjának legújabb őrült családi animációs vígjátékában őskori hősök kelnek életre! A kicsit sem bátor kőkori ősöknél majdnem minden kerek, amíg völgyüket el nem foglalja a pénzéhes bronzkori zsarnok, Kupor. Az Öreg és törzse beletörődne a sanyarú száműzetésbe, ám az ifjú és ügyetlen Öcsi hű társával, Kutylaccal mer nagyot álmodni és megpróbálják felvenni a kesztyűt. Ha beválik a nem túl kigondolt tervük, visszakapják szeretett otthonukat. De ha elbuknak, akkor örökre a bányákban fognak dolgozni...

2018. 06. 05. (kedd) 19.30
Táncterápia. Feliratos, angol romantikus film, 111 perc. 16 éven felülieknek ajánlott. Rendező: Richard Loncraine.
A látszólag tökéletes és rendezett életet élő, ítélkezésre és sznobizmusra hajlamos Sandra nyugdíjba vonulása előtt nem sokkal felfedezi, hogy a férje viszonyt folytat a legjobb barátnőjével. Fényűző otthonát otthagyva bohém húgához költözik, aki egy rossz hírű lakótelepen lakik. A karót nyelt Sandra eleinte kibírhatatlannak találja új életét, azonban egy társastánc-tanfolyam mindent megváltoztat...

2018. 06. 06. (szerda) 17.30 és 06.13. (szerda) 21.00
Vad Balaton. Magyar természetfilm. Vetítési idő 65 perc. Hat éven felülieknek ajánlott. Rendező: Mosonyi Szabolcs.
A Balaton Közép-Európa legnagyobb sekély vizű tava. Bár nyáron a partjait nyaralók lepik el, a tó és környezete rendkívül változatos természeti kincseket tartogat. A geológia, a vadvilág és az ember különös házassága teremtette ezt a tájat. A tó partjait kísérő vulkáni kúpok és barlangok, mésztufa lépcsők és szurdokvölgyek, mocsarak és berkek olyan csodákat tárnak elénk, amelyek csak erre a vidékre jellemzők. Ürge és vadmacska, vándorsólyom és holló, tömegesen fészkelő kócsagok és gémek, éjszakai kalandra induló pelék és násztáncot járó balinok elevenednek meg többek között a látványos víz alatti és légi felvételeket is felvonultató filmben, amelyet kitűnő képminőséget nyújtó 4K kamerákkal, speciális víz alatti kamerákkal, rejtett vadkamerákkal és drónkamerákkal forgattak közel 3 éven át.

2018. 06. 07. (csütörtök) 17.15
Szaffi. Digitálisan felújított változat! Színes magyar rajzfilm. Vetítési idő 76 perc. Hat éven felülieknek ajánlott. Rendező: Dargay Attila.
Mesénk a 17. században játszódik, amikor a Habsburg-ház elhatározza, hogy kiveri a törököt Magyarországról. Sophie, Ahmed Pasa lánya és Jónás, a magyar várúr, Botsinkay Gáspár fia, kisgyermekkoruk óta szeretik egymást, s jegyesek. A háború alatt azonban a Botsinkay családnak és a töröknek menekülnie kell, ezért elásnak egy láda kincset Botsinka várának udvarában. A kisded Sophie a menekülés közben elveszik, s egy furcsa kis öregasszony talál rá, aki macskája után elnevezi Szaffinak, s mintha saját gyermeke lenne, úgy szereti, s neveli. Jónás, daliás fiatalemberként visszatér apja birtokára, s az elrejtett kincs nyomába ered. A kincset azonban nemcsak Jónás szeretné megtalálni, hanem az ingyenélő, haszonlesők is. Jónás azonban veszélyes kalandjai során megismerkedik Szaffival, s boldogan élnek, míg meg nem halnak. Itt a vége, fuss el véle.

2018. 06. 07. (csütörtök) 19.00 – A vetítés ingyenes!
Hollywood magyar gyökerei - Szűts Mara házassága. Magyar romantikus film. Vetítési idő 78 perc. Rendező: Kalmár László. Vendég: Bokor Balázs, a Magyar Hollywood Tanács elnöke, volt Los Angeles-i főkonzul.
Radnóti Szűts Gábor, egykori főispán, özvegy ember, visszavonultan él kúriájában. A házat dirigáló rokonnak, Lili néninek legfőbb gondja, hogy az idősebbik leányt, a szép Marát férjhez adja. Margittay Balázs báró, főispáni titkár udvarol épp Marának, amikor a pesti nevelőintézetből kicsapott Kornélia megérkezik. Mara a családi kriptában, nagynénje sírjánál ismerkedik meg a szomszéd földbirtokossal, Simaházival. Tőle szerette el hajdan Mara nagynénjét, Katalint egy olasz festő, majd az asszony öngyilkos lett. Féltékenység, félreértés, párbaj árán rendeződik a múlt, Simaházi Tamás elnyeri Mara, Balázs pedig Kornélia kezét.

2018. 06. 12. (kedd) 21.00 – Kertmozi, a vetítés ingyenes!
Best of Friss Hús 2018. Válogatás a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál díjnyertes alkotásaiból. Vetítési idő 100 perc.
A programban vetítésre kerülő filmek:
Last Call (rendező: Kis Hajni, 27 perc)
Fiaskó (rendező: Nagy Szabolcs, 4 perc)
Ostrom (rendező: Kovács István, 24 perc)
Legjobb játék (rendező: Deák Kristóf, 20 perc)
Párnaarc (rendező: Vácz Péter, 11 perc)
Take Me Please (rendező: Hegyi Olivér, 14 perc) 

2018. 06. 29. (péntek) 21.00 – Kertmozi, a vetítés ingyenes!
The Doors Live at Hollywood Bowl 1968 koncertfilm. Élőben rögzített HD koncertfilm. Vetítési idő 70 perc.
A billentyűs Ray Manzarek szerint a gondos utómunkának köszönhetően a végeredmény kivételes zenei élményt ad: „Olyannak hallod, mintha valóban a Bowl színpadán lennél, együtt a zenekar tagjaival.” A Doors menedzsere, egyben a film producere szerint: „A Doors koncertjei sámánisztikus utazások voltak a rock and roll pszichedelikus színpadán. A zene, költészet és dráma zabolátlan zenei virtuozitással örvénylett bennük. A Doors kifejezőerejének csúcsán, a világ egyik legjobb előadóhelyén rögzített, később újrakevert és digitalizált anyag cseppet sem poros, sőt! Századszorra hallgatva még mindig magával ragad!”

2018.05.29