Ázsiában is díjazták a Nagyi projektet


nagyi-projekt-film

Révész Bálint Filmalap támogatással készült kreatív dokumentumfilmje, a Nagyi projekt nyerte a tajvani nemzetközi dokumentumfilm fesztivál „Next Generation” díját. Ázsia vezető dokufilmes seregszemléje május 4-13. között több mint 130 alkotást vonultatott fel a tajpeji mozikban. Fiatal tajvani filmrajongókból álló zsűri ítélte a magyar alkotásnak az elismerést, melyet Révész Bálint rendező személyesen vett át hétvégén a záróünnepségen.

A Nagyi projekt három fiatal srác és nagymamáik anarchikus vállalkozása egy múltbéli utazásra. A hét év élményeit feldolgozó film képet rajzol a generációk közötti kapcsolatról és a XX. század történelmének szubjektivitásáról az egykori angol kém nő, a náci németországbeli táncosnő és a magyar kommunista holokauszttúlélő nagymama emlékei nyomán.

A Nagyi projekt rendezője és egyik főszereplője, Révész Bálint szerint „az eltűnőben lévő generációval csak felszabadultan és korlátok nélkül szabad beszélgetni, másra nincs már idő.”

Révész Bálint első filmjével a DOK Leipzig fesztiválon különdíjat nyert ősszel. A Nagyi projekt a Filmalap támogatásával, magyar-brit koprodukcióban, az Új Budapest Film és a Gallivant Film gyártásában készült.

Magyar Nemzeti Filmalap

2018.05.14