HolddalaNap Zenekar

Advent Győrben

December 17-én szerdán, 17 órától a HolddalaNap Zenekar Népek karácsonya című műsorát nézhetik meg az érdeklődők az Advent Győrben programsorozat keretében a Király utcában. A koncertet minden korosztály vígan hallgathatja: mindig van valami érdekesség, játék, dallam vagy információ, kicsiknek is, nagyoknak is…

Koncert és ünnepi játék különféle népek karácsonyi szokásaiból. "Irigyli a kút vize isteni arcocskád színét" - éneklik a sugárzó flamenco karácsonyi énekben. - "Paradicsom kőkertjébe / Aranyszőnyeg leterítve / Azon vagyon egy kőbőlcső / Abba fekszik az Úrjézus" - hangzik föl a karácsonyi égi látomás Erdélyben házról házra.
Lelket rengető a Szűzanya és az ördög párbeszéde egy portugál karácsonyi dalban: "- Add nekem a Fiad! / - Soha nem adom én! / - Add nekem, hozzám jön úgyis: labdát adok néki... / - Nem, a fiam, soha soha nem adom én!"
Ahány nép, annyiféleképp szőtte át képzeletével s régi szokásaival az égi gyermek születésének ünnepét. A koncert a Karácsony misztériumára készítgeti lelkünket: hazai adventi népi énekek, karácsonyi kánták mellett más népek dallamaiból is gazdag ízelítőt, különleges zenei csemegéket kaphatunk: pergő flamenco szenténekeket, kopt keresztény Kyriét, charangóval kísért perui dalt is hallhatunk. A muzsikákat Gulyás Anna kulturális antropológus kultúrtörténeti „lábjegyzetei” kísérik, s a jeles közönség is kísér bennünket, tapssal, játékkal, énekkel.

Muzsikálnak:
Draskóczy Lídia - hegedű
Gulyás Anna - ének, meseszó
Szlama László - ének, koboz
Ölvedi Gábor – ütőhangszerek, vokál
Alex Torres egyenesen Peruból– gitár, charango, vokál

Bővebb információ: HolddalaNap

2014.12.07