Kölcsönlakás vígjátékban és film a Z generációról


senki-nem-megy-sehova-film

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készül Balla Eszter és Haumann Máté főszereplésével a Kölcsönlakás, a pályakezdő Hartung Attila pedig elsőként forgat filmet a Z generációról a budapesti éjszaka forgatagában.

Izgalmas szereposztással készül Dobó Kata első rendezése, a Kölcsönlakás. Az új magyar vígjáték női főszereplője Balla Eszter lesz, aki a Moszkva tér és a Kontroll című kultfilmekben hódította meg a mozik közönségét. A férfi főszerepben Haumann Mátét láthatjuk majd, a komédia forgatása Martinovics Dorina, Klem Viktor, Kopek Janka, Szabó Simon, Oroszlán Szonja, Fehér Tibor, Iszak Eszter és Majoros Péter Majka szereplésével kezdődik májusban.

A miniszter félrelép írója, Ray Cooney és John Chapman Kölcsönlakás című színdarabjának megfilmesítésére 353,975 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság. A fővárosi Játékszínben több mint egy éve telt házzal játszott kiemelkedő sikerű vígjáték megfilmesítésén Dobó Kata tapasztalt alkotócsapattal dolgozik együtt: Gulyás Buda technikai rendező, Seregi László operatőr, Valcz Gábor látványtervező. A forgatókönyvet az Üvegtigris-sorozat alkotói, Búss Gábor Olivér és Kapitány Iván közösen jegyzik. A napjainkba átültetett cselekmény vérbeli vígjátéki félreértések sorozata egy olyan lakás körül, melyet – akár a háziak engedélyével, akár anélkül – mindenki kölcsönvesz, ráadásul ugyanarra az éjszakára… A Kölcsönlakás producere Sárosi Mónika, a vígjátékot jövő télen az Intercom mutatja be a hazai mozikban.

Senki nem megy sehova munkacímmel készül az Inkubátor Program keretében a Filmalap 62 millió forintos gyártási támogatásával Hartung Attila első mozifilmje (a címlapképen). A forgatás június végén kezdődik a budapesti éjszaka forgatagában. Hartung alkotása lesz az első magyar mozifilm, ami kifejezetten a Z generáció története. Főszereplői mai magyar tinédzserek, digitális bennszülöttek, akik úgy érzik, nekik mindent szabad és nincsenek határok, nincsenek következmények. Tetteiket rendszerint felveszik telefonnal és megosztják, ami rengeteg like-ot hoz. A bandának az érettségi után egy búcsúestéje marad, mielőtt szétszélednek külföldre tanulni. Ezen az éjszakán a fiúk azonban túl messzire mennek...

A főszereplő László Panna és Yorgosz Goletsas amatőr színész (a címlapképen), a Deep Glaze zenakar frontembere. Hartung Attila a forgatókönyvet Kerékgyártó Yvonne-nal (Free Entry) közösen írta, az operatőr M. Deák Kristóf lesz. Az alkotók a film kapcsán együttműködnek a vezető magyar alternatív zenekarokkal. A Senki nem megy sehova producere Major István és Iványi Petra, a film a Vertigo Média (koproducer: Kárpáti György) és az Ister Film (koproducer: dr. Korom Norbert) együttműködésével készül. A film a Vertigo Média forgalmazásában lesz látható a hazai mozikban 2019-ben.

Magyar Nemzeti Filmalap
Fotó: Filmteam

2018.04.05