Illényi Katica

Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ

December 16-án kedden, 19 órától hallgathatják meg az érdeklődők Illényi Katica koncertjét a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban (Sopron, Liszt Ferenc u. 1.). Közreműködik: a Győri Filharmonikus Zenekar. Jegyár: 4 500 Ft.

Műsor:

A klasszikus zeneirodalom gyöngyszemei, magyar zeneszerzők művei, filmzenék és a jazz. Bemutatkozik a theremin is, az a különleges hangszer, amelyet nem kell megérinteni a megszólaltatásához.

Közreműködik: a Győri Filharmonikus Zenekar

Vezényel: Silló István

Az est szólistája: Illényi Katica - hegedű

Illényi Katica különleges egyénisége a hazai zenei életünknek. Édesapja hatására - aki a Magyar Állami Operaház hegedűse volt - 3,5 éves korában kezdett hegedülni. A Zeneakadémián diplomázott, ahol a különleges tehetségek osztályába nyert felvételt és 14 évesen már főiskolai tanulmányokat folytatott. Az elmúlt években számos komolyzenei-és jazzkoncerten láthattuk, többek között a Miskolci Szimfonikusokkal, a Pannon Filharmonikusokkal, Győri Filharmonikus Zenekarral, Savaria Szimfonikus Zenekarral. 2010-ben a Művészetek Palotájában adott két teltházas koncertet a világ négy táján szétszóródott muzsikus testvéreivel a Dohnányi Szimfonikus Zenekar kíséretében. Jazzkoncertjein kvartetje kíséri. Klasszikus zenei koncertjein felcsendülnek a zeneirodalom gyöngyszemei, magyar zeneszerzők művei mellett filmzenék és filmslágerek, jazz-standard-ek. Bartók, Kodály, Liszt, Weiner Leó, Csajkovszkij, Dvorak, Gershwin, Paganini, Vivaldi, Rimszkij- korszakov, Morricone, Michel Legrand, John Williams művei. Pozitív személyisége, szakmai felkészültsége, munkássága lehetővé teszi, hogy népszerűségén keresztül széles társadalmi rétegekhez eljuthat a komolyzene és az igényes jazz-zene is. Itthon a közszolgálati televíziókon rendszeresen láthatóak koncertjei. Lemezei arany-és platinalemezek. Nemzetközileg ismert előadóművész, több mint 15 millióan tekintették meg eddig felvételeit a You Tube-on. A hazai zenei kultúrát nemzetközileg reprezentáló művészek sorába választották Kocsis Zoltán, Rost Andrea és Sebestyén Márta mellett. Liszt –díjas hegedűművész, valamint Artisjus-és eMeRton – díjjal is kitüntették.

 A koncertet megismétlik december 17-én Tatabányán, a Vértes Agorában 19 órakor és a veszprémi Hangvillában január 7-én 19 órakor.

 További információ: Győri Filharmonikus Zenekar

2014.12.05