Ettől kap lendületet a PASO frontembere

KRSA utazós felvételei

krsa-paso-dron-fotok

Aki régebb óta követi a PASO frontemberének pályáját, azt tudja, hogy a zene mellett komoly szenvedélye az utazás és a fotózás is. KRSA jelentetett már meg naptárat és volt kiállítása is az utazós képeiből, a legszebb vagy legérdekesebb helyszínekről, emberekről készült fotóit, videóit pedig az Instagram-oldalán gyűjti.

Idén a dolog szintet lépett, mivel szert tett egy új eszközre: egy drón segítségével lelkesen belevetette magát a légi fotózásba is. Az énekes a zenekari szüneteket rendszeresen kihasználja az utazásra, 2018. januárjában Hongkongba és a Fülöp-szigetekre látogatott. Itt készültek az első drónos felvételei, amelyekből a többi képpel vegyesen mutatunk párat.

Azért is örülök nagyon az új eszköznek, mert klasszikus fotótémákat is egészen új perspektívából tudok láttatni. Hongkong köztudottan nagyon magas népsűrűséggel rendelkezik, s bár a népsűrűségi világrekordot egykor beállító Kowloon Walled City-t már elbontották, még mindig tele van egymás hegyére-hátára épült modernebb felhőkarcolókkal és kevésbé modern toronyházakkal. Ezeket az extrém zsúfoltan lakott területeket és magas épületeket a drón segítségével nemcsak alsó állású hosszú expós fotóval tudtam megörökíteni, hanem szemmagasságból és felső kameraállásból is.

krsa-paso-dron-fotokZsúfolt lakónegyed toronyháza szemből lebegve

krsa-paso-dron-fotokLefelé tekintve

krsa-paso-dron-fotokÉjszaka felfelé

krsa-paso-dron-fotok

krsa-paso-dron-fotok

krsa-paso-dron-fotokHongkong-sziget toronyházai

A zsúfoltságnak ugyanakkor Hongkongban vannak ellenpontjai is, például a Lantau-sziget óriás Big Buddha szobra. Erről is vannak felvételek.

krsa-paso-dron-fotokBig Buddha

Bármerre is járok, igyekszem az eldugott, kevésbé frekventált helyeket keresni, ahol nagyobb interakcióra jut lehetőség a helyiekkel, jobban meg lehet tapasztalni valamit az ottani mindennapi létből. A másik módszerem pedig, hogy a turisták által látogatott helyekre extrém időpontokban (pl. napkelte előtt vagy napkeltekor, esetleg késő éjjel) megyek, így van időm zavartalanul szemlélődni és képeket készíteni az amúgy is ideális szép fényekben. Ez persze sokszor áldozatokkal jár és nem a legkényelmesebb út, de úgy gondolom, mindenképpen megvan a jutalma.

krsa-paso-dron-fotokHajnali Hongkong skyline

krsa-paso-dron-fotokÉjjeli taxi

KRSA útjának másik állomása a mostanában főként kemény vezetéséről és kalózairól elhíresült Fülöp-szigetek volt. Sikerült pont elkerülnie a tájfunt, így volt lehetősége reptetni a drónt.

A Fülöp-szigetek gyönyörű karszt szikláinál keresve sem lehet találni jobb légi fotó témákat, a magasból is jól látszanak a lenyűgöző formák, a gyönyörű korallok, az eldugott kis lakatlan szigetek. Ugyanakkor itt is igyekeztem több nézőpontot keresni, nemcsak fölé nézni, hanem kicsit mögé is.

A légi- és természetfotókból, videókból itt látható ízelítő, a helyiek életébe beletekintő képek a cikk végén említésre kerülő Instagram-oldalra kerülnek majd fel a feldolgozás ütemében.

krsa-paso-dron-fotokLakatlan sziget és korallzátony felülről

krsa-paso-dron-fotokBohol, Csoki-hegyek

krsa-paso-dron-fotokKarszt fal

krsa-paso-dron-fotokNacpan Beach felülről

krsa-paso-dron-fotokKoboldmaki

krsa-paso-dron-fotokTwin Beach

krsa-paso-dron-fotokPirkadat

Szuper dolog utazni, mivel az ember megismer más nézőpontokat, kultúrákat, élethelyzeteket, és ezáltal tapasztaltabbá, befogadóbbá, gazdagabbá válik, és legfőképpen megtanulja értékelni, amije van. Ez aztán lendületet is ad.

KRSA Instagram-oldala itt találhtó.

Forrás: langologitarok.blog.hu

2018.03.14