Győztesek és nyertesek – Oscar 2018

Találjuk ki együtt! – eredményhirdetés

oscar-2018-jatek-eredmenyhirdetes

Aki ma hajnali kettőkor nézte a 90. Oscar-gálát, első kézből értesült a győztesekről. Sajnos nem született újabb magyar Oscar-díj, de tudtunk örülni Frances McDormand, Allison Janney, Gary Oldman és Sam Rockwell elismerésének. Akik pedig részt vettek Találjuk ki együtt! című játékunkban és a legpontosabban megtippelték a díjazottakat, filmes témájú könyvet, Győri Szalonos bögrét, régi Győrt ábrázoló hűtőmágnest és egy saját Oszkárt kapnak ajándékba.

A 90. Oscar-gálán az Amerikai Filmművészetek és Filmtudományok Akadémiája döntése alapján a legjobb film, legjobb rendező, legjobb férfi főszereplő, legjobb női főszereplő, legjobb férfi mellékszereplő, legjobb női mellékszereplő kategóriákban az alábbi eredmények születtek: 

A legjobb filmért járó Oscart A víz érintése kapta, a legjobb rendező díját pedig Guillermo del Toro, aki immár a harmadik mexikói származású filmes, akit elismert az AMPAS, Alejandro Inarritu és Alfonso Cuarón után.

A legjobb férfi főszereplő Gary Oldman A legsötétebb óra, a legjobb női főszereplő pedig Frances McDormand lett a Három óriásplakát Ebbing határában című filmben nyújtott alakításáért. McDormand második alkalommal kapott Oscar-díjat, beszédében családját és az Ebbing rendező-forgatókönyvíróját, Martin McDonagh-ot köszöntötte. Nagy ovációt váltott ki, amikor minden női Oscar-jelöltet felállított a Dolby Színház nézőterén, mert szerinte mindenki megérdemelte az ünneplést. 

A mellékszereplők közül legjobb férfiként Sam Rockwell (Három óriásplakát Ebbing határában), legjobb nőként Allison Janney (Én, Tonya) vehette át az aranyszobrot. A legjobb idegen nyelvű film díját sajnos nem a Testről és lélekről, hanem a chilei Una Mujer Fantástica (Egy fantasztikus nő) című alkotás vitte el. 

A Találjuk ki együtt! című játékunk nyertesei: Ádám Eszter, Németh András és Wohner Tímea. Gratulálunk nekik!


A képek a flickr gyűjteményéből származnak, a szerzői jogtulajdonosok a kép készítői. A felhasznált képek forráshelyei a szerzői jogi feltételekkel és a szerzők megnevezésével a következő linkeken találhatók: 2. kép; 3. kép; 4. kép; 5. kép; 6. kép.

2018.03.05