Andalúzia csodái

„Miénk a világ” előadássorozat Ménfőcsanakon

02-09alhambra

Február 9-én (pénteken) 17.30-kor a Bezerédj-kastélyban (Győr-Ménfőcsanak, Győri út 90.) Andalúzia csodái címmel Sulyok Attiláné földrajztanár és könyvtáros tart előadást. A program a „Miénk a világ” előadássorozat része. A belépés díjtalan.

Spanyolország egyik legismertebb és legnépszerűbb része Andalúzia, rendkívül gazdag kulturális örökségét, gyönyörű városait, hangulatos kis „fehér” falvait, történelmi emlékeit kínálja. Kirándulásokat teszünk a szélrózsa minden irányába, Andalúzia legszebb látnivalóival ismerkedünk meg. Sevilla a régió „fővárosa”, Cordoba az egykori kalifátus székhelye, ahol az iszlám mecset kápráztatja el a látogatót. Azt tartja a spanyol mondás: „Aki nem látta Granadát, nem látott semmit!” A világörökség része az egykori mór palota – Alhambra - az Oroszlános-udvar és kőcsipkék lenyűgöző látványt nyújtanak. Legromantikusabb városa a gyönyörű Ronda. Itt található a legrégebbi spanyol aréna, ahol megismerkedhetünk a bikaviadalok történetével. A Gibraltári-szorosnál szabadon élő majmokkal is találkozhatunk.

A kép a http://commons.wikimedia.org/wiki/Main_Page szabad felhasználású gyűjteményéből származik, a szerzői jogtulajdonos a kép készítője. A felhasznált kép forráshelye a szerzői jogi feltételekkel és a szerző megnevezésével a következő linken található:https://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Alhambra-sz%C3%B6k%C5%91k%C3%BAt.jpg

2018.01.31