A Győri Balett kéthetes olaszországi turnéra indul


romeo-es-julia-gyori-balett

A Győri Balett január 11-én kéthetes utazásra indul, Kiss János igazgató elmondta, hogy ötödik éve turnéznak Olaszországban. Ezúttal Cormonsban, Mestrében, Bellunóban, Paviaban, Vigevanoban, Bolognaban, Todiban, Spoletóban és Bariban lépnek fel.

Az utazó karaván közel 40 fővel, 2 kamionnal, autóbusszal és mikrobusszal indul útnak. Az olasz közönség már több alkalommal láthatta a Bolero (koreográfus Lukács András) és a Carmina Burana (koreográfus Youri Vamos) estet a társulat előadásában, idén ezen kívül a Rómeó és Júlia című balettel (koreográfus Youri Vamos) utazik az együttes.

Az igazgató kiemelte: utóbbi előadásban a Mercutiót alakító Szanyi Tamás lesérült, őt a Prágai Operaház szólistája, Peter Strnad helyettesíti. A balettművész harmadik napja próbál a társulattal. Szanyi Tamás legközelebb a Müpában, január 31-én tér vissza a színpadra a Rómeó és Júlia című darabban. A társulat január 26-án érkezik vissza Győrbe.

Kiss János elmondta azt is, hogy a Müpa felkérésére Balázs János Liszt Ferenc-díjas zongoraművésszel közösen hamarosan elkezdik készíteni a L.O.W., vagyis Liszt oder Wagner című darabot, amely Liszt Ferenc szerelmi szonettjeire és Richard Wagner zongoraátirataira épül.

A darabot május 18-án mutatják be a Müpában, Győrben egy hónappal később, június 18-án lesz a premier, egyben a 14. Magyar Táncfesztivál nyitóelőadásaként.

Fotó: Orosz Sándor
Forrás: Győri Balett, MTI

2018.01.11