Új albummal jelentkezik Müller Péter Sziámi


muller-peter-sziami-nevess-magadra

Nevess magadra! címmel új lemezt jelentetett meg a Müller Péter Sziámi AndFriends nevű zenekar, a 18 dalt tartalmazó albumot szombaton mutatják be Budapesten, a Gödör Klubban. Müller Péter költő, énekes jellemzése szerint a hagyománytisztelet és az „újra vágyás” jellemzi a lemezt, amelynek címe és alcíme (A helyzet tragikus, de nem komoly) is nyomatékosan az öniróniát hangsúlyozza, ami nélkül manapság lehetetlen életben maradni.

„Pilinszky János azt mondta, hogy a vers akkor születik meg, ha vagy eljutunk az én közepétől a kozmoszig, vagy visszafelé bejárjuk ezt az utat. Az albumon hallható dalok ezt az utat járják be, spirális szerkezetben” – mondta az énekes, hozzátéve, hogy a lemezt egy önironikus, fájdalmas dal nyitja Cukortükör címmel. Müller Péter beszélt arról is, hogy ebben a dalban található kedvenc sora is, amit az érzelemgazdag és személyes hangvételű szám írásakor nyolc esztendős lánya írt: „A türelem rozsdát terem”.

Mint mondta, a saját számok mellett rákerült a lemezre még pár egzotikum: az Anima Sound System által készített remix/feldolgozás és a Romano Drommal közösen felvett Boldog Új Évet! (Baxtalo Nyevo Bersh). Emellett a lemezen hallhatóak még régi számok új verzióban.

A szombati lemezbemutató koncerten az új dalok mellett régi Sziámi számok is elhangzanak. Közreműködik Ónodi Eszter, a Katona József Színház színművésze, Stefanovics Angéla a Pintér Béla Társulatból, Másik János zeneszerző és a Romano Drom zenekar.

Forrás: MTI

2018.01.12