Petruska András karácsonyi koncert

DRKPMK Központi Klub

December 12-én pénteken, 18 órától Petruska András ad karácsonyi koncertet a megyei könyvtár Központi Könyvtárának klubjában (Győr, Hermann Ottó u. 22.). A fiatal zenész 2010-ben indult szóló pályafutása alatt és a háta mögött álló több, mint 400 klub- és fesztivál fellépéssel, valamint két kiadott kislemezzel rengeteg rajongót és elismerést gyűjtött már ezidáig. A belépés díjtalan.

2010-ben megnyerte a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai díját, majd a következő évben a Quimby egyszemélyes előzenekaraként turnézott, továbbá előadott a TEDxYouth@Budapest konferencián is. A 2012-es évet az MR2 Petőfi Rádió Akusztik című műsorában kezdte, ezt pedig olyan fontosabb fellépések követték, mint a Belvárosi, vagy a Sziget Fesztivál. 2014-ben megjelent Metropolita című első nagylemeze, amelynek koncepciója szervesen kötődik a 4-es metró állomásainak hangulatához. Az album egy képeslap Budapestről, amely az új metróvonal útvonalán kalauzol végig városon megmutatva annak minden arcát.

Andrástól megszokhattuk, hogy koncertjei az egyedi játéktechnika, a szakmai virtuozitás és a határtalan fantázia, a humor ötvözetei. Ennek az összetettségnek köszönhetően olyan, mintha egy soktagú zenekar muzsikálna, míg valójában egyedül ő áll a színpadon és amit használ, az csupán a gitárja és önmaga.

Vadonatúj karácsonyi repertoárját a magas szakmai értékek és a játékos humor mentén állította össze. Sajátos és igazán ünnepi hangulatú kompozíció ez, amelynek törzsét a saját szerzeményei alkotják, ám megjelennek az ünnepeket idéző dalok is a magyar és az angolszász folklórból egyaránt. Sőt, a koncert közönsége ízelítőt kap András jövő évre tervezett új dalaiból is. Az adventi turnéra elkíséri őt Temesvári Bence, hegedűs is, akit már a Metropolita lemezen megismerhetett a közönség.

2014.12.02