1401

A Győri Nemzeti Színház felújítása alatt az Olimpiai Sportparkban játszik a társulat


gyori-nemzeti-szinhaz

A Győri Nemzeti Színház tervezett felújítása miatt 2019-től várhatóan két évadon át az Olimpiai Sportpark nagycsarnokában játszik majd a színház és a Győri Balett társulata - mondta Győr polgármestere kedden a színház társulati ülésén.

Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) emlékeztetett arra, hogy a Modern városok program keretében ütemezetten újul meg a színház és környezete. A beruházás várhatóan 2019-ben kezdődik. Az ideiglenes helyszínről a polgármester azt mondta, hogy némi átalakítással méltó lesz majd arra, hogy két évadon keresztül ott játsszon a társulat. A helyszín kiválasztásánál a fő szempont egyrészt az volt, hogy ne veszítsék el a nézőket, másrészt a színészek, a színház dolgozói kiváló teljesítményt tudjanak nyújtani. 
Felidézte, hogy az 1970-es években épült színház ma nem biztos, hogy kielégíti a 21. századi igényeket, hiszen komolyabb komplex felújítás azóta nem történt. A polgármester türelmet és bizalmat kért a munkálatok idejére a nézőktől és a színház dolgozóitól is.

Páternoszter Piroska polgármesteri biztos elmondta, hogy a színház és környezete felújítására jövőre írnak ki tervpályázatot. A társulat várhatóan 2021-ben költözhet vissza az épületbe.
Forgács Péter, a teátrum igazgatója elmondta, hogy nehéz volt a helyszín kiválasztása, de jó helyen lesznek.
A Győri Nemzeti Színház és környezete felújításáról idén április 28-án írt alá a Modern városok program keretében együttműködési megállapodást Borkai Zsolt Orbán Viktor miniszterelnökkel. A megállapodás szerint húszmilliárd forint áll majd rendelkezésre a projektre.

Forrás: MTI

2017.12.20