Lovas kocsis sétakocsikázás a Belvárosban


Különleges újdonság várja a győrieket és a városunkba látogatókat a Belvárosban: lovas kocsiról nézhetik meg az adventi pompába öltöztetett utcákat. A kocsikázás ingyenes, az önkormányzat támogatásával mindenki számára elérhető.

A régi városháza, vagyis a levéltár épülete elől indul, és körülbelül félórás lesz az utazás. A lovas kocsit és a lovakat Nagy István biztosítja. Az útvonal a következő: a városházától a színház felé kanyarodnak, majd végigmennek a Bajcsy-Zsilinszky úton. Ezután a Petőfi hídon át a Jedlik híd felé veszik az irányt, onnan, a rakpart felé hajtanak, s az Apáca utcán térnek vissza a Széchenyi térhez. A lovas kocsin akár meleg teával, forralt borral a kézben tekinthetjük meg az ünneplőbe öltöztetett Győrt, sötétedés után pedig csodálatos fényeit is. Nem kell tartanunk a hidegtől sem, a fázósabb érdeklődőknek takarókat is készítenek a kocsira.

A lehetőség az adventi hétvégéken lesz elérhető, pénteken, szombaton és vasárnap (kivétel december 5. és 6.). Péntekenként 15 órától minden egész órában, szombatonként és vasárnaponként pedig 11-től minden egész órában indul a menet. Az indulások között pedig a gyerekek megismerkedhetnek a szelíd lovakkal, Pipaccsal és Labilissel, ők egyébként anya és lánya, immáron pedig már munkatársak is. Bár nem szánon járják be a várost, de a száncsengő nem fog elmaradni
2014.12.01