A XVII. Győri Könyvszalon sajtótájékoztatója


04

A XVII. Győri Könyvszalon hivatalos sajtótájékoztatója izgalmas képet vázolt a november 17-19. között főként a Győri Nemzeti Színházban, valamint a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtárában zajló mintegy százhúsz, többek között kötetbemutatókat, zenés, verses színpadi produkciókat, gyerekprogramokat felvonultató kínálatáról.

A győri könyvtár Kisfaludy Károly Könyvtárának harmadik emeleti muzeális gyűjteménye mindig patinás háttér-kulisszának bizonyul a sajtó és a közönség figyelemfelhívása terén, ha pedig elsősorban a könyvekről és az olvasásról van szó, mint a legnagyobb ilyen jellegű vidéki rendezvény, a Győri Könyvszalon esetében, még a stílszerűség is adott. A november 14-i sajtótájékoztatón dr. Horváth Sándor Domonkos, a könyvtár igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót dr. Somogyi Tivadar alpolgármesternek, aki jóleső nosztalgiával és napjaink olvasási szokásait tökéletesen értő gondolatokkal vezette fel ezt a multikulturális rendezvényt.

A Könyvszalon a felnőttek mellett mindig a gyerekekhez is szól, a pódium- és nagyszínpadi produkciókon túl „folyamatos” Mesekuckó várja a kisebb-nagyobb lurkókat a Generációk Háza szervezésében, amelyről Kokas Éva intézményigazgató számolt be néhány mondatban. Ezután dr. Horváth Sándor Domonkos hívta fel a figyelmet a nagyobb volumenű, országosan elismert vendégekre és műsoraikra, ahol a könyvkultúra, a zenei és előadóművészi produkciók nívós színe-java a deszkákra lép. Végezetül pedig dr. Horváth József, a könyvtár igazgatóhelyettese ejtett néhány érdeklődést felkeltő mondatot saját kötetbemutatójáról, amelynek kuriózumát a több évtizedes munka (mintegy 880 végrendelet tüzetes áttanulmányozása) és a valóban hiánypótló mű megjelenése adja.

A XVII. Győri Könyvszalon rendkívül bőséges programkínálatáról itt írtunk részletesen.

Fotók: Vas Balázs

2017.11.14