A XVII. Győri Könyvszalon Rajzpályázatának díjazottjai


iskola_marko_boglarka

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér és a Generációk Háza rajzpályázatot hirdetett a XVII. Győri Könyvszalonhoz kapcsolódva 4-11 éves gyerekek részére. A pályázati felhívás ezúttal – választási lehetőséget kínálva – három meséhez kapcsolódott; az október 27-ig beérkezett rajzok közül a két korcsoport kategóriában 5 óvodás és 5 alsó tagozatos iskolás munkáját díjazták. A díjak átadására november 19-én (vasárnap) 11 órakor kerül sor a Győri Nemzeti Színház Nagyszínpadán.

Immár hagyománynak számít a Győri Könyvszalonhoz kapcsolódó, az olvasás és a könyvek szeretetét reprezentáló rajzpályázat, amelyhez a tavalyi évtől eltérően ezúttal három mese közül lehetett választani: Benedek Elek: A három kívánság; A három bolond lány (népmese); A rátóti csikótojás (népmese). Ezen „témák” köré fantáziálva várták a gyerekek alkotásait, amelyekhez a pályázati felhívásban a technikai megoldásokat egyáltalán nem szűkítették le, a beadott munkák készülhettek bármilyen rajzi vagy festészeti módszerrel: színes és grafit ceruzával, filctollal, krétával, temperával, vízfestékkel, kollázs, montázs vagy vegyes technikával.

Az idei évben mind az alsó tagozatos iskolások (7-11 éves kor), mind pedig az óvodások kategóriájában (4-7 éves kor) 5-5 alkotást díjazott a zsűri, a nyertes pályázók a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér és a Generációk Háza ajándékcsomagjaival gazdagodnak.

A díjak átadására november 19-én (vasárnap) 11 órakor a Győri Nemzeti Színház Nagyszínpadán kerül sor. A díjazott rajzokat kiállításon mutatják be a XVII. Győri Könyvszalon teljes ideje folyamán (november 17-18-19.) a Mesekuckóban, a rendezvény nyitvatartási ideje alatt (10-19 óra). Gratulálunk a nyerteseknek!

Díjazottak:

Óvodás korosztály:
Kassai Ramira Erzsébet (Ligeti Óvoda)
Oravecz Jázmin (Aranykapu Óvoda, Nyúl)
Szabó Balázs (Kovács Margit Óvoda)
Visi Jázmin Erzsébet (Ligeti Óvoda)
Zseni Anna (Győrújfalui Vadvirág Óvoda)

Iskolás korosztály:
Liszt Letícia (Kovács Margit Általános Iskola)
Markó Boglárka (Móra Ferenc Általános Iskola)
Schmelczer Bodza (Ménfőcsanaki Petőfi Általános Iskola)
Szúcs-Ádám Jázmin (Ménfőcsanaki Petőfi Általános Iskola)
Viland Emma (Kovács Margit Általános Iskola)


2017.11.16