Münchausen báró kalandjai a Vaskakas Bábszínházban

A premieren jártunk

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy báró, aki nagyon szeretett utazni. Nem akarta az átlag emberek hétköznapi életét élni, ő nemcsak álmodozott, hanem meg is élte azokat. Persze nem egyedül, voltak neki segítői, akik a kalandjai során mindig mellette álltak, bíztatták, támogatták, hű társai voltak. És azok a kalandok nem ám akármilyen kalandok voltak, hanem igazán különlegesek!

Kevés ember húzná ki magát a mocsárból a parókájának a copfja segítségével. Vagy lovagolna egy ágyúgolyón, nem is beszélve a kettévált ló esetéről, na meg a saját fejüket kergető földönkívüliekről – igazán nagyon furcsa, mulatságos és rendkívüli kalandok voltak ezek! Olyanok, amelyeket érdemes megosztani másokkal.

Biserka Kolevska pedig meg is tette ezt, de nem ám akárhogyan, hanem igazán méltó módon a gróf emlékéhez, életéhez. Az elképesztő díszletek, a gyönyörű jelmezek Svila Velichkova munkái, amelyek mind hozzájárultak ahhoz a csodához, amit a Vaskakas Bábszínházban láthattunk november 5-én, a mese premierjén. Összességében nem is tudunk mást mondani, mint hogy az előadás izgalmas, meglepő, szórakoztató, tehát igazán minden adott egy jó kis családi kikapcsolódáshoz. Aki pedig nem hiszi, járjon maga utána!

Münchausen történetéből számos film és rajzfilm, sőt még számítógépes szerepjáték is készül már. A legendás hírű báró világszerte ismert hős, akinek alakja köré kitalált történetek szövődtek, ám nem csupán írói képzelet szülötte, hanem valóban élt és létezett is.

Gottfried August Bürger regényét színpadra alkalmazta: Biserka Kolevska
Díszlet, jelmez: Svila Velichkova
Mozgás: Fejes Kitty
Zeneszerző: Nelko Kolarov
Rendező: Biserka Kolevska
A darabot játsszák: Bora Levente, Főglein Fruzsina, Gergely Rozália, Horváth Márk, Kovács Domokos, Markó-Valentyik Anna, Nagy Petra, Rab Viki, Ragán Edit, Szúkenyik Tamás, Vitányi-Juhász István

Márné Tóth Krisztina
Fotók: Orosz Sándor

2017.11.07